Μεγάλη διαδήλωση στο Λονδίνο για την επιστροφή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

«Οι πολιτικοί μας απογοήτευσαν και βλέπουμε τις συνέπειες, το κόστος ζωής και τα δικαιώματα που μας έχουν αφαιρεθεί.»

by Times Newsroom

Χιλιάδες υποστηρικτές της επιστροφής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση διαδήλωσαν χθες Σάββατο (23/9) στο κεντρικό Λονδίνο.

Στην πορεία συμμετείχαν γύρω στους 3.000 άνθρωποι με τελικό προορισμό την πλατεία του Κοινοβουλίου όπου ομιλητές, ανάμεσά τους και ο Βέλγος πρώην πρωθυπουργός Γκι Φερχόφστατ απευθύνθηκαν στο συγκεντρωμένο πλήθος.

«Πιστεύω ότι όλοι νέοι και πιο μεγαλύτεροι σε ηλικία μπορούν να δουν ότι πρόκειται για καταστροφή», λέει ο 23χρονος Έρικ Στοκ ο οποίος ήταν βαμμένος από την κορυφή μέχρι τα νύχια με μπλε μπογιά.

Η πορεία έγινε στον απόηχο της αποκάλυψης από τον Independent ότι ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ συναντήθηκε κρυφά με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για το Brexit. Όπως είπε θέλει να βελτιώσει την συμφωνία για το Brexit και όχι να διαπραγματευθεί την επιστροφή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Κοινό Νόμισμα και την τελωνειακή ένωση.

Η 29χρονη Μαντελέινα Κέι πιστεύει ότι η χώρα πήρε μια άσχημη, πιο σκοτεινή τροπή μετά από το δημοψήφισμα για το Brexit το 2016.

«Οι πολιτικοί μας απογοήτευσαν και βλέπουμε τις συνέπειες, το κόστος ζωής και τα δικαιώματα που μας έχουν αφαιρεθεί.»

Με τη σειρά της η Γερμανίδα Ευρωβουλευτής Τέρι Ράιντκε σημειώνει: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι τέλεια και το γνωρίζουμε. Βλέπουμε το αυξανόμενο κόστος ζωής, βλέπουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία και πόσο δύσκολη είναι η γεωπολιτική κατάσταση. Οι Ευρωπαίοι δυσκολεύονται. Γι’ αυτό τώρα είναι ακόμη πιο σημαντικό να υπάρχει ενότητα»

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή