Μεσανατολικό: Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί σε επιδρομή του στρατού του Ισραήλ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Ο ένας εξ αυτών ήταν ανήλικος

by Times Newsroom

Δύο Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων ο ένας ήταν 17 ετών, σκοτώθηκαν σήμερα, Δευτέρα (2/1) κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με άνδρες του ισραηλινού στρατού κοντά στην Τζενίν, πόλη στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπως επεσήμαναν παλαιστινιακές πηγές.

Σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει μόνο πως βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση στα κατεχόμενα για την κατεδάφιση του σπιτιού δραστών επίθεσης η οποία είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα μέλος του πέρυσι. Δεν επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πως υπήρξαν απώλειες.

Το 2022 σκοτώθηκαν σε επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη περίπου 170 Παλαιστίνιοι. Σε τουλάχιστον 23 ανέρχονται οι ισραηλινοί πολίτες και οκτώ είναι τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που έχασαν τη ζωή τους σε παλαιστινιακές επιθέσεις στην ισραηλινή επικράτεια και στη Δυτική Όχθη. Καταγράφηκε εξάλλου κλιμάκωση τς βίας ανάμεσα σε εποίκους και Παλαιστίνιους.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com