Μεσανατολικό: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε Παλαιστίνιο στη διάρκεια επιδρομής στη Δυτική Όχθη

Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε έναν Παλαιστίνιο και τραυμάτισε ακόμη έναν στη διάρκεια νυχτερινών συγκρούσεων σε καταυλισμό προσφύγων στο βόρειο τμήμα της Δυτική Όχθης, ανακοίνωσε σήμερα το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

by Times Newsroom

«Ο Άγιεντ Σαμίχ Χάλεντ σκοτώθηκε από τις σφαίρες της κατοχής», ανέφερε το υπουργείο.

Ο στρατός του Ισραήλ επεσήμανε ότι μέλη του εισήλθαν στον καταυλισμό Νουρ Σαμς, κοντά στην πόλη Τουλκάρμ, για να κατασχέσουν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και απάντησαν στα πυρά που δέχθηκαν από ενόπλους.

Σύμφωνα με τους κατοίκους του Νουρ Σαμς, ο ισραηλινός στρατός έφτασε στον καταυλισμό γύρω στα μεσάνυκτα.

«Λίγο αφού έφτασαν στον καταυλισμό ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ ακτιβιστών και στρατιωτών», δήλωσε στο AFP κάτοικος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του για λόγους ασφαλείας. «Ο στρατός ήρθε με μπουλντόζες για να καταστρέψει δρόμους του καταυλισμού», πρόσθεσε.

Από την επιδρομή του στρατού υπέστησαν σοβαρές ζημιές αθλητικές εγκαταστάσεις του καταυλισμού, σύμφωνα με φωτογράφο του AFP.

Τουλάχιστον 226 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την αρχή του έτους λόγω των βιαιοτήτων που συνδέονται με το μεσανατολικό, όπως και 32 Ισραηλινοί, μία Ουκρανή και ένας Ιταλός, σύμφωνα με απολογισμό του AFP με βάση επίσημες πηγές.

Οι αριθμοί αυτοί περιλαμβάνουν από την παλαιστινιακή πλευρά μαχητές και αμάχους, ανάμεσά τους και παιδιά, ενώ από την ισραηλινή κυρίως αμάχους, εκ των οποίων και ανήλικοι, όπως και τρία μέλη της αραβικής κοινότητας.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com