Μια οφειλόμενη απάντηση στον αμετροεπή και αλαζόνα Τούρκο πρόεδρο

Πέραν του σωβινιστικού φανατισμού και της προπαγάνδας υπάρχουν και φωνές που αναγνωρίζουν και αποκαλύπτουν την ιστορική αλήθεια.

by Times Newsroom
  • Γράφει ο ιστορικός ερευνητής Γεώργιος Σκλαβούνος

Τι αναγνωρίζει η Τουρκική ιστορία και τι αποκρύπτει η τούρκικη προπαγάνδα για το 1922.
Ο αμετροεπής και αλαζών Τούρκος πρόεδρος κ. Ερντογάν σε κάθε ευκαιρία απειλεί την Ελλάδα και τους Έλληνες ότι «αν δεν συνετιστούν θα πάθουν ό,τι έπαθαν ένα αιώνα πριν… Όταν το έθνος μας έριξε τους Έλληνες στην θάλασσα στη Σμύρνη το 22΄». Σε παραληρηματικό κρεσέντο έφτασε ο κ. Ερντογάν με αφορμή τους Τούρκικους εορτασμούς για την επέτειο της Ελληνικής ήττας στην Μικρασία το 22.

Παρόμοιες δηλώσεις έχουμε από όλους τους συνεργάτες, υπουργούς του και τους επιτελείς του. Για παράδειγμα ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι δήλωσε με αφορμή τα 100 χρόνια, από την κήρυξη του πολέμου του Ατατούρκ εναντίον της Ελλάδος μεταξύ άλλων τα εξής. «Αυτούς που έχουν φθόνο εντός και εκτός της χώρας μας θα τους ρίξουμε ξανά στην θάλασσα, όπως κάναμε και στον αγώνα της ανεξαρτησίας μας. Κανείς ας μην αμφιβάλλει για αυτό».

Κατά την εφημερίδα Καθημερινή ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χολουσί Ακάρ, σε ομιλία του από το γραφείο του Κεμάλ Ατατούρκ, από όπου ο Κεμάλ είχε δώσει την εντολή της επίθεσης εναντίον των Ελλήνων μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Αυτό το αρχηγείο δεν τα λέει όλα; Αυτές τις μέρες που γιορτάζουμε 100 χρόνια από την μεγάλη νίκη λέμε με σαφή τρόπο και ξεκάθαρα στην Ελλάδα ότι: Είδατε πόσο επώδυνο ήταν το τίμημα της περιπέτειας που ξεκίνησε πριν ένα αιώνα. Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να αποφύγετε νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση…».

Οι δηλώσεις αυτές παρουσιάστηκαν σε πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ με τίτλο “Μην ξεχνάτε αυτό το τραπέζι”.
Οι απειλές των Γκρίζων Λύκων, συνεργατών του Ερντογάν στην Τούρκικη κυβέρνηση.
Οι Γκρίζοι Λύκοι δημοσιοποιούν εκ νέου τον χάρτη που παρουσιάζει το μισό Αιγαίο και την Κρήτη ως τουρκικά (αυτήν τη φορά στον αγγλόφωνο λογαριασμό τους στο Twitter) και μεταξύ άλλων αναφέρουν:

“Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε στον Αρχηγό μας Ντεβλέτ Μπαχτσελί τον χάρτη μας”, ενώ στη συνέχεια υποστηρίζουν πως η Κρήτη είναι… αναπόσπαστο κομμάτι της τουρκικής πατρίδας, πως τα νησιά του Αιγαίου σφετερίστηκαν από την Ελλάδα και “εγκλωβίστηκαν” εντός ελληνικής κυριαρχίας, ενώ απειλούν και λένε πως “το τουρκικό έθνος έχει τη δύναμη να υπενθυμίσει στο ελληνικό κράτος πώς θα καταστρέψει την Αθήνα και πόσο δροσερά και βαθιά είναι τα νερά του Αιγαίου” (Από το Capital. Gr ,11 Ιουλίου 2022).

Η αναγνώριση της αλήθειας:
Πέραν του σωβινιστικού φανατισμού και της προπαγάνδας υπάρχουν και φωνές που αναγνωρίζουν και αποκαλύπτουν την ιστορική αλήθεια.
O Τούρκος ερευνητής Mehmet Hasan Bulut, σε άρθρο του στην τουρκική εφημερίδα DAILY SABAH στις 6 Μαΐου 2021, είναι αποκαλυπτικότατος. Το άρθρο του αναφέρεται στον ιδιαίτερο και καθοριστικό ρόλο της Ιταλίας στην στήριξη του Κεμάλ, η οποία έστειλε ακόμα και εθελοντές να πολεμήσουν εναντίον των Ελλήνων. Όμως επεκτείνεται και στο σύνολο των θεμάτων που αφορούν στην Ελληνοτουρκική αντιπαράθεση και την εμπλοκή των δυνάμεων της εποχής σε αυτή την αντιπαράθεση.

Καταλυτικής σημασίας και αποκαλυπτική είναι η τοποθέτηση του Mehmet Hasan Bulut για τη νίκη των Τούρκων επί των Ελλήνων για την οποία κομπορρημονούν ο Ερντογάν οι Γκρίζοι Λύκοι του και το κατεστημένο που τον στηρίζει. Γράφει, λοιπόν, χωρίς περιστροφές ο Τούρκος ερευνητής της φιλο-κυβερνητικής Sabah:

«Ο Ελληνικός στρατός δεν μπορούσε να αντισταθεί εναντίον της κυβέρνησης της Άγκυρας που είχε την στήριξη της Ιταλίας, της Γαλλίας, των ΗΠΑ, και της Ρωσίας».

Αυτήν την στήριξη, στρατιωτική, οικονομική, πολιτική, που χάρισε την νίκη στις δυνάμεις του Ατατούρκ, τεκμηριώνω, λεπτομερώς, κυρίως απο Τουρκικές πηγές, σε μελέτη μου που σύντομα κυκλοφορεί σύντομα σε αφιέρωμα του Περιοδικού Τετράδια.

Επίσης, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στις 13 Σεπτεμβρίου στην Κέρκυρα, με θέμα “Διδάγματα από την Μικρασιατική Καταστροφή. Η διαχρονική ανάγκη Εθνικής Ενότητας και Ομοψυχίας”. Σύντομα θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον Κερκυραίο Συνταγματάρχη, Δημήτριο Θεοτόκη, διοικητή της ηρωικής- υποδειγματικής, ανεξάρτητης μεραρχίας της Μικράς Ασίας .

  • Στην φωτ. ο Δημήτριος Θεοτόκης.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com