Μήλος – Mandrakia Artis: Απο τις 15/06/2024 το πολυθεματικό φεστιβάλ

Το φεστιβάλ «MANDRAKIA ARTIS 2024 θα πραγματοποιηθεί από τις 15/06/2024 έως τις 07/09/2024 στο μοναδικό σκηνικό των Μανδρακίων, σε ένα ακρωτήριο στο βορεινό τμήμα της Μήλου

by Times Newsroom

Το φεστιβάλ «MANDRAKIA ARTIS 2024», μετά την περσινή του επιτυχία επανέρχεται και φέτος με νέες προτάσεις για όλους. Ο Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Μαντρακίων Μήλου, από την ίδρυσή του, τον Αύγουστο του 1989, διοργανώνει και προσφέρει στο κοινό κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που αποβλέπουν στην αλληλεγγύη και ψυχαγωγία των μελών και των κατοίκων της περιοχής, στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των κατοίκων του οικισμού, προσφέροντας παράλληλα γνώση για την παράδοση και τον πολιτισμό στους επισκέπτες του νησιού.

Το φεστιβάλ «MANDRAKIA ARTIS 2024 θα πραγματοποιηθεί από τις 15/06/2024 έως τις 07/09/2024 και θα έχει πολυθεματικό και υπερτοπικό χαρακτήρα στο μοναδικό σκηνικό των Μανδρακίων, σε ένα ακρωτήριο στο βορεινό τμήμα της Μήλου, στο ηφαιστειογενές περιβάλλον με τους εντυπωσιακούς φυσικούς βραχώδης σχηματισμούς.

Μήλος – Mandrakia Artis: Απο τις 15/06/2024 το πολυθεματικό φεστιβάλ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΤΑΣΗ ΠΡΩΤΗ: ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΝΙΑ ΤΣΑΝΑΚΛΙΔΟΥ Σάββατο – 15.06.2024

H μεγάλη ερμηνεύτρια Τάνια Τσανακλίδου γιορτάζοντας μαζί μας τα 50 χρόνια καριέρας της θα μας τιμήσει ανοίγοντας όχι μόνο το Φεστιβάλ MANDRAKIA ARTIS 2024 με μια μοναδική συναυλία στο λιμανάκι του οικισμού, αλλά και τις καλοκαιρινές της συναυλίες για το 2024, οι οποίες θα είναι λίγες και προσεκτικά επιλεγμένες. Ένα ευρύ ρεπερτόριο από μια σπουδαία καλλιτέχνιδα για πρώτη φορά στα Μανδράκια της Μήλου και μάλιστα σε έναν ιδιαίτερο χώρο που αποθεώνει τη λυρικότητα της ερμηνεύτριας.

ΣΤΑΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ : ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕΣΑ

Παρασκευή – 21/06/2024

Πρόκειται για ένα εφαρμοσμένο εργαστήρι μουσειοσκευής για παιδιά, όπου οι νεαροί φίλοι του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να εντρυφήσουν στην αξία της σωστής και ισορροπημένης διατροφής, δίνοντας έμφαση στη μεσογειακή διατροφή για την οποία φημίζεται η χώρα μας, και όπου με σύγχρονα εκπαιδευτικά μέσα θα διδαχθούν για την αξία της πρώτης ύλης και των τοπικών προϊόντων και τους κινδύνους των υπερ-επεξεργασμένων προϊόντων της σύγχρονης αγοράς τροφίμων, τονίζοντας ότι η αρχή της βιωσιμότητας επιτάσσει την επιστροφή σε ένα πιο απλό και φυσικό μοντέλο διατροφής, παρόμοιο με αυτό των αρχαίων Ελλήνων.

ΣΤΑΣΗ ΤΡΙΤΗ: ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ»

Παρασκευή – 21.06.2024

Φιλοδοξώντας ο οικισμός μας να αναδειχθεί σε χώρο κινηματογραφικών προβολών και πολυμεσικών παραστάσεων, εντάξαμε και φέτος στο πολυθεματικό μας φεστιβάλ την προβολή της πολυβραβευμένης κινηματογραφικής ταινίας της Pixar με τίτλο «Inside out» και στα ελληνικά «Τα μυαλά που κουβαλάς». Πρόκειται για μια ταινία για όλη την οικογένεια, γεμάτη με δράση, περιπέτεια και φαντασία και κυρίως πολλά συναισθήματα!

ΣΤΑΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ: ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤANGO – ΔΡΟΜΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ

Σάββατο – 22.06.2024

Στο πλαίσιο της συναυλίας μας «Δρόμοι Παράλληλοι», το tango και το ρεμπέτικο παρουσιάζονται, πρωτίστως ως περιθωριακές μουσικές που κατά καιρούς άνθισαν στην παρανομία ή λογοκρίθηκαν, μουσικές που εξέφρασαν το λαϊκό γίγνεσθαι μιας δύσκολης καθημερινότητας των μεταναστών και προσφύγων στα λιμάνια του Πειραιά και του Μπουένος Άιρες στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Αυτό το πάντρεμα των δύο ειδών θα παρουσιαστεί στους θεατές από καλλιτέχνες που θα δοκιμάσουν

μεταξύ των κλασικών εκτελέσεων και διασκευές ρεμπέτικων κομματιών σε tango ρυθμούς.

ΣΤΑΣΗ ΠΕΜΠΤΗ: «ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΑΠ’ ΟΛΑ…» – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΘΑΝΟ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟ

Σάββατο – 13.07.2024

Η εκδήλωση αυτή του MANDRAKIA ARTIS 2024 είναι αφιερωμένη στη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου που ταξιδεύει στο νησί μας, για μία συναυλία με τραγούδια από την πλούσια πορεία του με τους Ρίτα Αντωνοπούλου και Κώστα Θωμαίδη.

Ο ακροατής στο λιμανάκι του οικισμού, δίπλα στο θαλάσσιο στοιχείο καλείται να βυθιστεί στις μνήμες της ατομικής και συλλογικής μας ιστορίας, οι οποίες σφραγίστηκαν με το έργο του Θάνου Μικρούτσικου. Με τις μελωδίες του θα ξαναζήσουμε τις χαρές και τις λύπες, θα θυμηθούμε τα όνειρα και τα σχέδια μας, θα πορευτούμε στην καθημερινότητά μας!

ΣΤΑΣΗ ΕΚΤΗ: Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ JAZZ

Παρασκευή – 02.08.2024

Επόμενη στάση, μια συναρπαστική βραδιά υπό τους ήχους της jazz μουσικής. Γιορτάζοντας την πλούσια κληρονομιά της jazz, οι επισκέπτες θα συμμετέχουν σε μια μουσική εξερεύνηση στη διεθνή μουσική γλώσσα, εκεί που η αμερικανική jazz συνομιλεί με την λάτιν και την ευρωπαϊκή jazz. Εκεί που το κοντραμπάσο του Χρυσόστομου Μπουκάλη συναντά τα ασπρόμαυρα πλήκτρα του Περικλή Μπισκίνη υπό τους ήχους της τρομπέτας του Δημήτρη Παπαδοπούλου και τα κρουστά του Κώστα Σπυράτου, για να πλαισιώσουν τις μελωδικές και εκφραστικές ερμηνείες της Ξένιας Γαργάλη στο παραμυθένιο σκηνικό του οικισμού των Μανδρακίων της Μήλου.

ΣΤΑΣΗ ΕΒΔΟΜΗ : ΤΑ ΜΑΝΔΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΗΜΕΡΑ

Σάββατο – 17.08.2024

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων, ο Σύλλογος φιλοδοξεί και φέτος, να φέρει κοντά το σύγχρονο πολιτισμό με την πολιτιστική μας παράδοση και κληρονομιά. Στο πνεύμα αυτό θα διοργανώσει και μια βραδιά αφιερωμένη στην παραδοσιακή μηλέικη μουσική και κουζίνα. Τα «Μανδράκια της Παράδοσης Σήμερα» θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία του οικισμού, δίπλα στην εκκλησία, με τη συμμετοχή μουσικών και της ομάδας παραδοσιακών χορών της Μήλου με ένα ρεπερτόριο διευρυμένο, αποτελούμενο από γνωστά παραδοσιακά τραγούδια με συμμετοχή της χορευτικής ομάδας του νησιού, καταλήγοντας και συνταιριάζοντας τα με πιο σύγχρονους ήχους και ακούσματα και πειραγμένες μαγειρικές συνθέσεις.

ΣΤΑΣΗ ΟΓΔΟΗ: ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ «THE SWIMMERS»

Κυριακή – 25.08.2024

Εξέχουσα θέση στο πρόγραμμα της διοργάνωσης έχει η προβολή της διεθνώς αναγνωρισμένης κινηματογραφικής ταινίας «οι Κολυμβήτριες» («The Swimmers»). Πρόκειται για μία ταινία που απέσπασε πολύ θετικά σχόλια από το κοινό και τους κριτές, έχει βραβευτεί με το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στην κατηγορία των

Ταινιών Φαντασίας στα βρετανικά βραβεία BAFTA το 2023, ενώ την ίδια χρονιά προτάθηκε και για το βραβείο Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας της Χρονιάς.

Με κεντρικό θέμα την ευρύτερη ανθρωπιστική κρίση που συντελείται εντός και εκτός των ευρωπαϊκών συνόρων, η ταινία απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών επιχειρώντας να ευαισθητοποιήσει ως προς τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στην προσπάθεια τους για επιβίωση. Πρόκειται για μια προβολή με έντονα κοινωνικά μηνύματα που κανείς δεν πρέπει να χάσει.

ΣΤΑΣΗ ΕΝΑΤΗ: ΕΝΑ «ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΟ» ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΠΑΡΤΥ

Παρασκευή – 30.08.2024

Πόσο πιο ταιριαστός τρόπος για να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι που αποχωρεί, από τη συναυλία της Ξένιας Γαργάλη, η οποία με την εξαιρετική μπάντα της στήνουν ένα καλοκαιρινό πάρτυ στο ειδυλλιακό τοπίο των Μανδρακίων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια Ελλήνων συνθετών και στιχουργών προορισμένα να μας ξεσηκώσουν και να μας κάνουν να λικνιστούμε σε ξέφρενους ρυθμούς. Τραγούδια γνωστά και αγαπημένα, ευφάνταστες διασκευές και διαλεγμένα ένα προς ένα με σκοπό να γίνουμε όλοι μια παρέα να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε όλοι μαζί μέχρι το πρωί!

ΣΤΑΣΗ ΔΕΚΑΤΗ : RECYCLING GAME – Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Εφαρμοσμένο εικαστικό εργαστήριο για παιδιά

Παρασκευή – 06.09.2024

Πρόκειται για ένα εφαρμοσμένο εικαστικό εργαστήριο για παιδιά, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου των ντόπιων και των επισκεπτών του οικισμού, τα οποία με την βοήθεια των εκπαιδευτών θα αναδείξουν την ομορφιά της τέχνης με «απορρίμματα» που θεωρούνται από ορισμένους μη αξιοποιήσιμα, δημιουργώντας τα δικά τους έργα τέχνης.

ΣΤΑΣΗ ΕΝΔΕΚΑΤΗ : ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ «ΝΑΙ» ΣΤΑ ΜΑΝΔΡΑΚΙΑ

Παρασκευή– 06.09.2024

Το φετινό φεστιβάλ MANDRAKIA ARTIS 2024 εντάσσει στις εκδηλώσεις του άλλη μία κινηματογραφική προβολή με τίτλο « Ημέρα του Ναι». Μια μαμά και ένας μπαμπάς που συνήθως λένε όχι, αποφασίζουν να πουν ΝΑΙ στα πιο τρελά αιτήματα των τριών παιδιών τους, όπου για 24 ώρες αυτά θέτουν ελεύθερα τους κανόνες. Αποτέλεσμα: μια ξέφρενη περιπέτεια στο Λος Άντζελες σε μια μέρα γεμάτη διασκέδαση.

ΣΤΑΣΗ ΔΩΔΕΚΑΤΗ : ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ

Σάββατο – 07.09.2024

Τελευταία μουσική δράση του πολυθεματικού μας φεστιβάλ είναι μια μουσική βραδιά γεμάτη ρομαντισμό και χρώματα. Με συνθέσεις ρομαντικής περιόδου, tangos, κινηματογραφική μουσική, τραγούδια από την διεθνή μουσική σκηνή, έντεχνο ελληνικό, ρετρό και ρεμπέτικο τραγούδι με τους Δέσποινα Στεφανίδου και Διονύση Πυλαρινό καλωσορίζουμε το φθινόπωρο που έρχεται γοργά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com