«Μιρονάκια» Προβολή ταινίας κινουμένων σχεδίων και εικαστικό εργαστήρι στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

by Times Newsroom
Με αφορμή τα 130 χρόνια από τη γέννηση του Καταλανού ζωγράφου Ζουάν Μιρό, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, σε συνεργασία με το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, ειδική προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Μιρονάκια» (Mironins | Βέλγιο-Ισπανία, 2022 60’), για παιδιά, ηλικίας 3-7 ετών, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 (ώρα 11:00), στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.
 
Τι θα γινόταν αν ξαφνικά ζωντάνευε ένας πίνακας και μπορούσαμε να μπούμε μέσα του και να ανακαλύψουμε έναν απίθανο κόσμο πέρα από κάθε φαντασία; Το Μουσείο Μιρό μας προσκαλεί σε μία σουρεαλιστική διαδρομή που αποκαλύπτει τον απίστευτο κόσμο της τέχνης και της δημιουργικότητας του γνωστού ζωγράφου, Ζουάν Μιρό. Κάθε βράδυ, όταν το Μουσείο κλείνει και οι επισκέπτες γυρίζουν στα σπίτια τους, τρεις σταγόνες από την παλέτα του ζωγράφου, ο Μπλου, η Λόου και η Ρο, ζωντανεύουν και εξερευνούν την απύθμενη φαντασία και δημιουργικότητα του καλλιτέχνη. Μια πολύχρωμη περιπέτεια, χωρίς διαλόγους, που ξυπνά τη δημιουργικότητα των παιδιών και τους συστήνει τον γεμάτο πρωτοτυπία και εκπλήξεις κόσμο της τέχνης!
Δείτε το trailer εδώ
 
Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει εργαστήρι με την εικαστικό Βιολέττα Διαμαντή και την ψυχολόγο Χαρά Καρυωτάκη, στη διάρκεια του οποίου οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να ετοιμάσουν τις δικές τους δημιουργίες αντλώντας έμπνευση από τους χαρακτήρες της ταινίας αλλά και το καλλιτεχνικό στυλ του Μιρό.
 
H συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).
 
ΠΙΟΠ Μουσείο Αργυροτεχνίας
Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων
Τ: 2651064065 | www.piop.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com