Μις Ολλανδία: Η τρανς νικήτρια μιλά για τα μηνύματα μίσους που δέχτηκε – «Είναι η άλλη πλευρά της κοινωνίας»

Η τρανς «Μις Ολλανδία», Ρίκι Βάλερι Κολέ, απαντά στα αρνητικά μηνύματα που έλαβε για τη διάκρισή της και μιλά για πρώτη φορά για το πώς βλέπει η ίδια την νίκη της στα καλλιστεία.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με τα όσα είπε η 22χρονη, μιλώντας στο Reuters, η ίδια βλέπει την νίκη της σαν απόδειξη της «προόδου» που έχει σημειώσει η κοινωνία στα ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα. Η χαρά της, όμως, επισκιάστηκε από τα δεκάδες αρνητικά μηνύματα που έλαβε στο διαδίκτυο, τα οποία, όπως λέει, «δείχνουν την άλλη πλευρά της κοινωνίας μας».

«Θεωρούσα ότι είμαστε αληθινά ανεκτικοί… στην Ολλανδία, αλλά τα σχόλια μίσους δείχνουν την άλλη πλευρά της κοινωνίας μας. Ελπίζω αυτό να είναι ένα μήνυμα αφύπνισης. Προς το παρόν, το αγνοώ πλήρως. Επικεντρώνομαι στα καλά πράγματα που έρχονται», δήλωσε στο Reuters.

Η Κολέ ισχυρίστηκε ότι έγινε στόχος ρητορικής μίσους, αφού κέρδισε τον διαγωνισμό ομορφιάς την περασμένη εβδομάδα, έναν θεσμό με μακρόχρονη ιστορία που μετρά συγκεκριμένα 94 χρόνια. Πλέον, θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό Μις Υφήλιος, όπου αν κατάφερει να κατακτήσει την πρωτιά θα γράψει ιστορία, ως η πρώτη διεμφυλική (τρανς) γυναίκα.

«Τα αρνητικά σχόλια ήταν απρόκλητα, συνεχίζει και προσθέτει ότι ο κόσμος την προσέβαλε επειδή ήταν ο εαυτός της. Θέλω απλώς να δείξω στον κόσμο την Ρίκι και φυσικά την διεμφυλική μου ιστορία και το να με “μαστιγώνουν” γι΄αυτό είναι στ΄αλήθεια πολύ θλιβερό», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com