Μόνα Λίζα: Πώς θα ήταν σήμερα αν χρησιμοποιούσαμε τεχνητή νοημοσύνη

Η Μόνα Λίζα αποτελεί ένας από τους πιο δημοφιλείς πίνακες ζωγραφικής της σύγχρονης ιστορίας, καθώς το αριστούργημα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι εκτίθεται στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.

by Times Newsroom

Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι ζωγράφισε τη Μόνα Λίζα στη Φλωρεντία στις αρχές του 16ου αιώνα και η ταυτότητα της γυναίκας που απεικονίζεται στην ελαιογραφία -η οποία σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη είναι η Λίζα ντελ Τζιοκόντο, Ιταλίδα ευγενής και μέλος της οικογένειας Γκεραρντίνι της Φλωρεντίας και της Τοσκάνης- έχει προκαλέσει τόσες εικασίες όσο και το τοπίο στο φόντο.

Η Μόνα Λίζα, γνωστή και ως Τζιοκόντα, θεωρείται το πιο διάσημο έργο ζωγραφικής του πλανήτη

Μπορεί να κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1503 από τον Ιταλό ζωγράφο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι χρήστες του διαδικτύου και της τεχνητής νοημοσύνης δεν μπορούν να «πειραματιστούν» μαζί της.

Πιο συγκεκριμένα, ένας χρήστης ανακατασκεύασε τον δημοφιλή πίνακα με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, αποτυπώνοντας για το πώς θα έμοιαζε η «Τζοκόντα» σήμερα. Το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό και αρκετά διαφορετικό απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει.

Πώς θα ήταν σήμερα η Μόνα Λίζα

Στις σχετικές αναρτήσεις, που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, φαίνεται η Μόνα Λίζα αρκετά πιο νέα, με αψεγάδιαστο δέρμα, πράσινα μάτια, μακριά μαύρα μαλλιά και φορώντας ένα άπλετο ντεκολτέ.

Η εικόνα, όπως ειπώθηκε, έχει γίνει viral στο διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα στο Twitter, όπου δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά, με την αρχική ανάρτηση να συγκεντρώνει περισσότερες από 8 εκατομμύρια προβολές.

Ενδεικτικά είναι και τα σχόλια των χρηστών των social media για το «κατασκεύασμα», με κάποιους από αυτούς να αναφέρουν «τώρα, μάλιστα, ενδιαφέρομαι πραγματικά για την τέχνη», «τώρα δεν χρειάζεται το χαμόγελο, για να την ερωτευτώ».

 

Αρκετοί, μάλιστα, ήταν αυτοί που αντέδρασαν με τη «σημερινή Μόνα Λίζα», κάνοντας λόγο για βεβήλωση του αρχικού έργου της ιταλικής ιδιοφυίας, που άκουγε στο όνομα Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com