Μουσεία: Από τον Μάρτιο 300 αστυνομικοί – Το σχέδιο φύλαξης των αρχαιολογικών θησαυρών στην Ελλάδα

Tη φύλαξη μουσείων, πιθανόν και ορισμένων αρχαιολογικών χώρων αναμένεται να αναθέσουν τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού, στην ΕΛΑΣ, με τις αρμόδιες Αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή μετά την πρόσφατη ληστεία στο μουσείο του Λούβρου.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο επιχειρησιακό σχέδιο θα λάβουν μέρος 300 ειδικοί φρουροί που θα ενσωματωθούν στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας στο διάστημα Φεβρουαρίου – Μαρτίου.

Παρότι οι λεπτομέρειες δεν έχουν πλήρως αποσαφηνιστεί, θεωρείται βέβαιο ότι οι 300 θα κατανεμηθούν ανάλογα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Πολιτισμού, και τις μελέτες που έχουν καταρτίσει τα στελέχη του, αναφορικά με τα κενά ασφαλείας και τα τρωτά σημεία των εγκαταστάσεων όπου φυλάσσονται αρχαιολογικοί θησαυροί.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή