Μουσείο της Ακρόπολης: Εδώ θα τοποθετηθούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα «όταν επιστρέψουν»

Ο Διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, Νίκος Σταμπολίδης, παρουσίασε τα σημεία στα οποία θα τοποθετηθούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα, «όταν έλθουν από το Βρετανικό Μουσείο».

by Times Newsroom

Με τη συζήτηση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και την προοπτική επαναπατρισμού τους να συνεχίζεται, ο Διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, Νίκος Σταμπολίδης, παρουσίασε τα σημεία στα οποία θα τοποθετηθούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα, «όταν έλθουν από το Βρετανικό Μουσείο», μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι «τα έχουμε τοποθετήσει έτσι (σ.σ. τα υπάρχοντα γλυπτά), ώστε να τοποθετηθούν τα πρωτότυπα στη θέση τους, όταν έλθουν. Οι φίλοι μας, του Βρετανικού Μουσείου, θα γίνουν πρωταγωνιστές της ηθικής, επιστρέφοντας το κομμάτι που έχει φύγει».

Στη συνέχεια, υποστήριξε με απορία: «Αυτή η θεωρία του παγκόσμιου μουσείου ότι πρέπει να περιέχει τα πάντα… Περιέχει τόσα άλλα ελληνικά, δεν χρειάζεται να έχει και τον Παρθενώνα».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com