«Μπαρούτι για την Επανάσταση» – Παιδική θεατρική παράσταση στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

by Times Newsroom

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει τη θεατρική μεταφορά του παιδικού βιβλίου των εκδόσεών του, «Μπαρούτι για την Επανάσταση», της Σοφίας Καλαντζάκου, σε εικονογράφηση Θάνου Τσίλη, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 (ώρα 19:00), στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στα Ιωάννινα.

Η παράσταση πραγματεύεται την καθημερινή ζωή δυο παιδιών, του Νικόλα και της Βιολέτας, στη Δημητσάνα των προεπαναστατικών χρόνων.  Ποιες προσπάθειες έκαναν να μορφωθούν, να εργαστούν, αλλά και να «ανακαλύψουν» τον κόσμο μακριά από τον τόπο τους; Πώς συμμετείχαν στις προετοιμασίες που οδήγησαν στην πυροδότηση της Επανάστασης του ’21; Τι συνέβαινε παράλληλα στα Ιωάννινα και πώς αγωνίζονταν οι άνθρωποι εκεί για μια ελεύθερη πατρίδα;

Το βιβλίο, που εκδόθηκε στο πλαίσιο των Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, έχει αφετηρία τον ιστορικό ρόλο της Δημητσάνας κατά τα προεπαναστατικά χρόνια και κατά την Επανάσταση του ’21, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τη σημασία της υδροκίνησης για τη λειτουργία μπαρουτόμυλων και την παραγωγή μπαρουτιού.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί από μέλη της Θεατρικής Ομάδας Ομίλου Πειραιώς, σε σκηνοθετική επιμέλεια Ζωής Ξανθοπούλουμε ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα από την Ανδρονίκη Ξανθοπούλου.

Συμμετέχουν: Nατάσα Αγγελοπούλου, Γιώργος Βενάρδος, Μαρία Δασκαλάκη, Νίκος Καλαντζής, Μάγια Κίτσου, Παναγιώτα Σκλαβενίτη, Κατερίνα Στεφάνου.

Η παράσταση οργανώνεται με αφορμή την ολοκλήρωση της περιοδικής έκθεσης «ΤΟ ΣΒΗΣΤΟ ΜΑΝΟΥΑΛΙ-Εικόνες για έναν Κόσμο που Περιμένει» της Ηρώς Νικοπούλου (11/9/2023).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΠΙΟΠ Μουσείο Αργυροτεχνίας
Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων
45221 Ιωάννινα
Τ: 26510 64065 | www.piop.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com