Μπερνάρ Αρνό: Ο «κύριοs Louis Vuitton» κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης βρίσκεται ο κύριοs «Louis Vuitton», Γάλλος δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης του οίκου υψηλής μόδας «LVMH», Μπερνάρ Αρνό, όπως διευκρίνισε η εισαγγελία του Παρισιού στο CNN.

by Times Newsroom

Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μπαίνει στο μικροσκόπιο των δικαστικών Αρχών μετά τις αναφορές για παράνομες οικονομικές συναλλαγές με Ρώσο επιχειρηματία. Σύμφωνα με το γραφείο του Εισαγγελέα του Παρισιού, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση ύστερα από αναφορά της TRACFIN, μιας γαλλικής κυβερνητικής υπηρεσίας κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο «France24», ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Μπερνάρ Aρνό και ο Ρώσος ολιγάρχης Νικολάι Σαρκισόφ βρίσκονται υπό έρευνα για φερόμενη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες σε πολυτελές θέρετρο των Άλπεων, σύμφωνα με τους εισαγγελείς του Παρισιού. Για τους δύο άνδρες, διεξάγεται έρευνα για ξέπλυμα χρήματος.

Δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde», επικαλούμενη την υπηρεσία οικονομικών πληροφοριών Tracfin, γράφει ότι, το 2018, ένας 55χρονος Ρώσος δισεκατομμυριούχος είχε αποκτήσει 14 κατοικίες από έναν μόνο πωλητή έναντι 16 εκατομμυρίων, σε μια περίπλοκη συμφωνία που αφορούσε εταιρείες με έδρα στη Γαλλία, το Λουξεμβούργο και την Κύπρο.

Ωστόσο, το όνομα του Νικολάι Σαρκισόφ δεν εμφανίζεται πουθενά στα βιβλία της εταιρείας που πραγματοποίησε την αγορά.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com