Μυστική η τοποθεσία συνάντησης του Κιμ με τον Πούτιν – «Ρωσία και Βόρεια Κορέα σχεδιάζουν κοινό διαστημικό πρόγραμμα»

Η Πιονγιάνγκ θα δώσει βοήθεια στη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

by Times Newsroom

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφτασε στη Ρωσία για την συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, με την τοποθεσία που βρίσκονται να παραμένει μυστική, τη στιγμή που εντείνονται οι φήμες για συνεργασία των δύο κρατών, ώστε να αποκτήσουν κοινό διαστημικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με το BBC, οι δύο ηγέτες φέρεται να βρίσκονται στο Βλαδιβοστόκ και συγκεκριμένα στο 8ο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ στο οποίο συμμετέχουν 7 χιλιάδες εκπρόσωποι από σχεδόν 50 χώρες, όπως η Κίνα, Ινδία, Μογγολία, Μιανμάρ, Λάος, Ρωσία, Βιετνάμ, Σιγκαπούρη, Φιλιππίνες και άλλες.

Ωστόσο, μπορεί να έχουν συναντηθεί και στο κοσμοδρόμιο Vostochny «δεδομένου του ενδιαφέροντος του ηγέτη της Βόρειας Κορέας να εκτοξεύσει έναν δορυφόρο στο διάστημα», λέει η Gabriela Bernal, ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Βορειοκορεατικών Σπουδών στη Νότια Κορέα.

Τι θα συζητήσουν

Το βρετανικό δημοσίευμα αναφέρει ότι η Βόρεια Κορέα θα δώσει όπλα στη Ρωσία και κυρίως βαλλιστικούς πυραύλους, για να διατεθούν στον πόλεμο της Ουκρανίας. Ως αντάλλαγμα φέρεται ότι η Πιονγιάνγκ θα λάβει τρόφιμα, αλλά και διαστημική βοήθεια.

Συγκεκριμένα, η Βόρεια Κορέα είχε δύο αποτυχημένες εκτοξεύσεις δορυφόρων, τη στιγμή που ο ηγέτης της δηλώνει ότι θέλει να δημιουργήσει διαστημικό πρόγραμμα για την χώρα του.

Έτσι, φέρεται ότι ο Πούτιν θα προτείνει ένα κοινό πρόγραμμα με την Ρωσία, η οποία διαθέτει την απαραίτητη τεχνολογία και παρά τις δυτικές κυρώσεις, στο τομέα του διαστήματος συνεχίζει να συνεργάζεται ως ένα βαθμό με τις δυτικές αρχές.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com