Νέα εντυπωσιακά μουσεία σε όλο τον κόσμο

Το 2022 είναι η χρονιά της μουσειακής αρχιτεκτονικής. Νέα εντυπωσιακά μουσεία ή επεκτάσεις εγκαινιάζονται σε όλο τον κόσμο. Μια ματιά σε μερικά όντως συναρπαστικά μουσεία.

by Times Newsroom

Εθνικό Μουσείο της Νορβηγίας

Το νέο Εθνικό Μουσείο της Νορβηγίας άνοιξε στο Όσλο στις 11 Ιουνίου 2022. Με περισσότερα από 5.000 έργα είναι το μεγαλύτερο μουσείο τέχνης στο Βορρά. Τα έργα προέρχονται από διαφορετικούς αιώνες και από τους τομείς της τέχνης, του σχεδιασμού και της αρχιτεκτονικής. Στο μουσείο βρίσκεται και “Η κραυγή” του Έντβαρντ Μουνκ.

Το μουσείο του μέλλοντος, Ντουμπάι

Το Ντουμπάι, το οποίο φημίζεται για την υπερβολή του, έχει ένα νέο highlight από τις 22 Φεβρουαρίου. Το οβάλ κτίριο έχει στόχο να θυμίζει ένα μάτι μέσα από το οποίο οι επισκέπτες τολμούν να κοιτάξουν συμβολικά το μέλλον. Σε επτά ορόφους παρουσιάζονται εκθέσεις για την τεχνητή νοημοσύνη, τη διαστημική έρευνα, την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή ή τη ζωή του μέλλοντος.

Musée de Cluny, Παρίσι

Το παρισινό μεσαιωνικό μουσείο Musée de Cluny στην καρδιά του Καρτιέ Λατέν ήταν κλειστό για πολλά χρόνια. Λειτουργεί ξανά από τον Μάρτιο. Η έκθεση επανασχεδιάστηκε και ένα νέο κτίριο στην είσοδο προστέθηκε στο μουσείο. Χτισμένο πάνω από τα ερείπια των πρώην ρωμαϊκών ιαματικών λουτρών, συνδυάζεται αρμονικά με το υπάρχον κτιριακό συγκρότημα.

Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στην Κωνσταντινούπολη

Το πρώτο τουρκικό μουσείο μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης στη συνοικία Καρακέι της Κωνσταντινούπολης άνοιξε το 2004 και εν τω μεταξύ έπρεπε να μετακομίσει σε άλλο συγκρότημα. Τώρα θα μεταφερθεί σε ένα κτίριο που σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Ρέντζο Πιάνο και θα στεγάζει επίσης μια βιβλιοθήκη, έναν κινηματογράφο και αίθουσες εκδηλώσεων.

Το μεγάλο αιγυπτιακό μουσείο

Ακριβώς δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας, η γυάλινη και πέτρινη πρόσοψη εκτείνεται σε μήκος σχεδόν ενός χιλιομέτρου. Περίπου 100.000 αντικείμενα πρόκειται να παρουσιαστούν σε 500.000 τετραγωνικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων αριστουργημάτων από τον τάφο του Τουταγχαμών. Θα είναι το μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο αφιερωμένο σε έναν και μόνο πολιτισμό. Τα εγκαίνια θα γίνουν τον Νοέμβριο του 2022.

Μουσείο Τέχνης και Φωτογραφίας, Ινδία

Το μουσείο έχει προγραμματιστεί να ανοίξει στην πόλη Μπανγκαλόρ προς το τέλος του έτους. Περισσότερα από 18.000 έργα από τη συλλογή του επιχειρηματία Αμπχισέκ Ποντάρ θα εκτεθούν σε πέντε ορόφους. Εκτός από υφάσματα, γλυπτά και πίνακες, το μουσείο θα προσφέρει και ψηφιακές εκθέσεις στον ιστότοπό του.

Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, Σίδνεϊ

Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης θα προστεθεί στην Πινακοθήκη της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Σίδνεϊ για να γιορτάσει την 150ή επέτειό του στα τέλη του 2022. Οι πράσινες στέγες, οι ηλιακές κυψέλες και η χρήση του βρόχινου νερού το έχουν μετατρέψει σε ένα από τα πιο βιώσιμα κτίρια της Αυστραλίας.

Ένα μουσείο για ρομπότ στη Σεούλ

Στη Σεούλ, ένα μουσείο για ρομπότ θα ανοίξει το 2023. Θα κατασκευαστεί και το ίδιο με τη βοήθεια ρομπότ και drones, ενώ οι άνθρωποι θα παρακολουθούν μόνο τη διαδικασία. Θεματικά εστιάζει στους τομείς της εικονικής πραγματικότητας, της ρομποτικής, της τεχνητής νοημοσύνης και της τεχνολογίας ολογραμμάτων.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή