Νέα Σελήνη Νοεμβρίου- Ο πόλεμος τώρα αρχίζει

Ο μήνας του Σκορπιού άρχισε με μια Έκλειψη Σελήνης στον άξονα Ταύρου –Σκορπιού τονίζοντας την έλλειψη, επομένως και την ανάγκη, της υλικής και της συναισθηματικής του σταθερότητας.

by ΑΣΠΑ ΜΟΡΦΟΥ

ΑΣΠΑ ΜΟΡΦΟΥ

Με τις εκλείψεις να παρελαύνουν χτυπώντας εκκωφαντικά τα τύμπανα του πολέμου στη Μέση Ανατολή έκλεισε ο πολυτάραχος Οκτώβριος. Οι φανερές και οι κρυφές πολεμικές επιχειρήσεις όμως του μήνα των Εκλείψεων δεν περιορίστηκαν μόνο στα σύνορα μεταξύ των κρατών, αλλά επεκτάθηκαν και σε όλα τα «μεταξύ» μας.

Τα όρια και η ισορροπία δεν είναι μόνο τα θέματα του μήνα του Ζυγού, αλλά και της εποχής μας. Από τα μέσα του καλοκαιριού ο άξονας των Δεσμών της Σελήνης εστίασε στην αδιάκοπη αντιπαράθεση του Κριού-Ζυγού και όλες οι σχέσεις του «εγώ» και του «εμείς», χρωματίστηκαν με κόκκινο μελάνι.

Έως τον Ιανουάριο του 2025 που η μετάβαση των δεσμών στο άξονα Παρθένου – Ιχθύων θα αλλάξει για άλλη μια φορά τα ζητούμενα, όλες οι διαπροσωπικές σχέσεις μοιραία και με συνεχόμενες αφορμές θα βαδίζουν τον δρόμο της κρίσης τους.

Παρόλο όμως που οι επιταγές αυτής της χρονικής περιόδου θα προβιβάζουν τις εμπόλεμες αντιπαραθέσεις, τα μόνα ζητούμενα της εποχής θα παραμένουν πάντα αυτά του Ζυγού… της δικαιοσύνης, της ισορροπίας και της αρμονίας.

Η ανάγκη για επάρκεια πολεμικής δύναμης και πλεόνασμα ψυχικού αποθέματος φάνηκε τώρα, περισσότερο από ποτέ, να γίνεται πρωτεύουσα και όχι μόνο σε επίπεδο κρατών αλλά και σε προσωπικό επίπεδο μιας που οι εξελίξεις, που πάντα προωθούν οι Εκλείψεις, ενεργοποίησαν τον αμυντικό-επιθετικό χαρακτήρα στη γενικότητά του.

Ο μήνας του Σκορπιού άρχισε με μια Έκλειψη Σελήνης στον άξονα Ταύρου –Σκορπιού τονίζοντας την έλλειψη, επομένως και την ανάγκη, της υλικής και της συναισθηματικής του σταθερότητας. Στις 13 Νοεμβρίου στις 11 και 28 λεπτά το πρωί, η εκρηκτική Νέα Σελήνη στην 20ή μοίρα και 43 λεπτά του Σκορπιού, ενεργοποιώντας την Έκλειψη, τονίζει ακόμη περισσότερο αυτά τα ζητούμενα. Οι οπισθοδρομήσεις και οι άσκοπες αναβολές τώρα πια δεν μοιάζουν να χωράνε σε κανένα περιθώριο.

Η Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου έχει μέσα της την ένταση του Σκορπιού και τα ζητούμενα της σταθερότητας του άξονα. Εδώ η υπομονή και η επιμονή έχουν σχεδόν τεράστια αποθέματα. Όταν όμως έρχεται η ώρα της εξάντλησής τους τα ηλιόλουστα ανοιξιάτικα λιβάδια του Ταύρου μετατρέπονται σε φίνα υαλοπωλεία που καταρρέουν στο πέρασμά του, ενώ στον Σκορπιό φτάνει η ώρα που οι κλειστές του πόρτες ανοίγουν εκρηκτικά αποκαλύπτοντας μια απίστευτη δύναμη καταστροφής των πάντων ακόμη και αν αυτό προϋποθέτει και δικής του συντριβή.

Με αυτά τα δεδομένα η αντίθεση του Άρη του Σκορπιού με τον απρόβλεπτο Ουρανό στον Ταύρο θα μπορούσε να λέει :« Ότι μας χωρίζει πρέπει να ειπωθεί και να λυθεί… αλλιώς ας μας χωρίσει για πάντα». Η απόλυτη ταύτιση τους με την συνθήκη της Νέας Σελήνης του Νοεμβρίου αυτομάτως μεταφέρει την διάρκεια αυτής της έντασης τουλάχιστον ως τα μέσα του επόμενου μήνα και τη λήξη αυτού του σεληνιακού κύκλου.

Η ένταση των «ουρανών» έχει την τάση να καθρεφτίζεται στη γήινη πραγματικότητά μας. Διάχυτος ο ενεργειακός θυμός τους θα μπορούσε πρωτίστως να εκδηλωθεί με έντονα, αναπάντεχα ακραία και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα όπως αυτά που έπληξαν προσφάτως περιοχές όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε πολλά άλλα κράτη του κόσμου.

Ο εστιασμός της στον τομέα της επικοινωνίας και των μεταφορών πιθανολογεί τα απρόοπτα στις διαδρομές μα και τους ξαφνικούς λεκτικούς διαξιφισμούς. Η δράση της έχει επίσης έντονη επιρροή και στο υπέδαφος με τα ενδεχόμενα των εκρήξεων ή των σεισμικών αντιδράσεων να βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ.

Όσο για τις ήδη «αναμμένες φωτιές» στις εμπόλεμες ζώνες θα ήταν δυστυχώς δύσκολο να πούμε ότι θα τεθούν υπό έλεγχο με κάποια οποιαδήποτε συνθήκη ειρήνης που θα φέρει την παύση του πυρός. Αντίθετα, με αυτές τις πλανητικές συγκυρίες δεν αποκλείεται στον «χορό του πολέμου» να προστεθούν και… νέοι επίδοξοι χορευτές.

Η Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου σίγουρα δεν υπόσχεται ήσυχες και ανέμελες μέρες. Δίνει όμως την αντοχή και τη δύναμη της αλλαγής σε καταστάσεις που εμείς οι ίδιοι μπορούμε να παλέψουμε και να αποκόψουμε διαπαντός, όπως κακές συνήθειες ή συμπεριφορές που μόνο φθείρουν. Και πραγματικά δεν υπάρχει μεγαλύτερη πάλη από αυτή με την αρνητική έκφανση του εαυτού μας.

Στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης καλούνται οι Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι που γεννήθηκαν από τις 10 έως τις 15 Μαΐου, 10 έως 16 Αυγούστου, 10 έως 16 Νοεμβρίου και 7 έως 12 Φεβρουαρίου… αν και σε αυτόν τον πόλεμο θα κληθούμε στον χρόνο μας όλοι ανεξαιρέτως.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com