Νίκη Κοκκόλη & Κατερίνα Ορφανουδάκη στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

by Times Newsroom

Η Νίκη Κοκκόλη και η Κατερίνα Ορφανουδάκη εξερευνούν τους ήχους που προκύπτουν από τον συνδυασμό σαξόφωνου και τσέμπαλου, αναζητώντας τα κοινά που τις ενώνουν και τα διαφορετικά στοιχεία που η μια αξιοποιεί από την άλλη.

Η Κατερίνα Ορφανουδάκη (τσέμπαλο) και η Νίκη Κοκκόλη (σαξόφωνο) γνωρίστηκαν το 2014 ως πρωτοετείς φοιτήτριες του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Αν και έχουν έκτοτε επιλέξει διαφορετικούς μουσικούς δρόμους, μια κοινή μουσική προσέγγιση, επικοινωνία και γλώσσα τις ενώνει. Λόγω της φιλίας τους αλλά και της κοινής αναζήτησης και εξερεύνησης του ήχου, της τέχνης, της μουσικής και ενός ευρύτερου προβληματισμού περί κοινωνικών ζητημάτων, ξεκίνησαν το ντουέτο τους τον Ιούνιο του 2022 στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, με πρώτο σκοπό τη μουσική γνωριμία και την αναζήτηση ενός προσωπικού ήχου.

Η συρραφή στην εικόνα είναι της Χρυσάνθης Ματσάγκα· πρόκειται για τους πίνακες “the swan, no.17” και “the swan, no.16” της Hilma af Klint.

www.nickykokkoli.wixsite.com/website


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή