Ο Χάρης Δούκας είναι η «απάντηση» για την Αθήνα

Ναι, ο Χάρης Δούκας μπορεί να φέρει νέα πνοή στην Αθήνα μας…

by Νίκος Τσούλιας

Του Νίκου Τσούλια

Ο Χάρης Δούκας είναι εραστής της γνώσης και της έρευνας, της δημιουργικότητας και της πράξης. Εξελίχθηκε σε πανεπιστημιακό δάσκαλο στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο με γρήγορους ρυθμούς.

Εστίασε το πανεπιστημιακό του ενδιαφέρον κυρίως στην Ενέργεια, στον τομέα που κρίνεται η οικονομία μας και η πρόοδος της χώρας μας. Αναδείχτηκε στον τομέα αυτό σε κορυφαίο παράγοντα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Συμμετέχει με εισηγήσεις σε ονομαστά, διεθνή συνέδρια για τη βιωσιμότητα και την πράσινη ανάπτυξη. Υλοποιεί σχετικά προγράμματα.

Ο Χάρης είναι πρόσωπο ορθολογισμού και ευθύνης. Μελετά τα προβλήματα με επιμέλεια. Αναζητεί λύσεις με περισσή φροντίδα. Είναι άνθρωπος της πολιτικής του εφαρμοσμένου πεδίου, των καινοτόμων ιδεών, των τεκμηριωμένων και ρεαλιστικών προτάσεων. Αυτό θέλει η Αθήνα!

Πρέπει να κλείσει η εποχή του λαϊκισμού και του βερμπαλισμού, της γενικολογίας και της αοριστολογίας, της εικονοποιίας και της δημοσιολαγνείας, της αδιαφάνειας και των προσωπικών μηχανισμών. Οι καιροί μας ζητούν απαντήσεις στα πολλά και σύνθετα προβλήματα. Απαιτούν νεωτερισμούς και απλές λύσεις.

Αν δεν μελετάμε με επιστημονικό τρόπο τα νέα ζητήματα της κλιματικής κρίσης, της οικολογίας, του περιβάλλοντος – ανθρωπογενούς και φυσικού -, αν δεν σκύβουμε στα κοινωνικά ζητήματα με δημοκρατική ευαισθησία, αν δεν στηρίζουμε τους οικονομικά ασθενέστερους και δεν αμβλύνουμε τις ανισότητες, δεν υπάρχουν απαντήσεις εν τοις πράγμασι. Είναι έπεα πτερόεντα!

Ο τωρινός δήμαρχος έχει αποτύπωμα μιας παταγώδους αποτυχίας. Δεν έδωσε τίποτα το ουσιαστικό στην πρωτεύουσα. Και τα έργα βιτρίνας περισσότερα προβλήματα δημιούργησαν παρά έλυσαν. Ο «μεγάλος περίπατος» έγινε το μεγάλο φιάσκο – μπλόκαρε το κέντρο. Για τον προσωπική του φιλοδοξία εργάστηκε. Το κομματικό του μέλλον στη συντηρητική παράταξη σχεδιάζει χρησιμοποιώντας το θεσμό του δημάρχου.

«Αν δεν ξέρεις που πας, όλοι οι δρόμοι είναι ίδιοι», λέει σοφά μια αραβική παροιμία. Ο Χάρης Δούκας γνωρίζει τον «δρόμο», τον έχει διαμορφώσει με το ολοκληρωμένο πρόγραμμά του. Έχει άποψη για το δήμο, για την πόλη της Αθήνας. Έχει προτάσεις συγκροτημένες, που διαμορφώνουν πολλαπλασιαστικά οφέλη, που ανοίγουν δρόμους για ένα φωτεινό μέλλον.

Η Αθήνα είναι το βαρύ όνομα της χώρας μας διεθνώς. Κουβαλάει μεγάλο ιστορικό και πολιτισμικό φορτίο. Συγκεντρώνει όλο και πιο πολύ το ενδιαφέρον των ξένων πολιτών. Πρέπει να σχεδιάσει το αύριο με ισόρροπη ανάπτυξη – από τη διαμόρφωση βιώσιμων και φιλικών γειτονιών με πρωτογενή πολιτιστική δημιουργία μέχρι την προαγωγή και στήριξη διεθνών πολιτιστικών δραστηριοτήτων και μορφωτικών πρωτοβουλιών.

Ο Χάρης Δούκας έχει ομάδα με εμπειρία και με γνώσεις. Είναι ομάδα αφοσιωμένη στις προκλήσεις της πρωτεύουσάς μας. Με προγράμματα αναβάθμισης περιοχών, που έχουν φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού, με διαμόρφωση ολοκληρωμένης κοινωνικής πολιτικής, με πλήρη αξιοποίηση των πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρουσίασε 12 σημεία του προγράμματός του για μια Πράσινη, Ανθεκτική, Βιώσιμη, Ανοιχτή και Δημιουργική Αθήνα.

«Συνοδοιπόροι» του είναι ο διάλογος με τους πολίτες και με τους θεσμούς της πρωτεύουσας, η συλλογικότητα της παράταξης, η επιστημονική και διεθνής εμπειρία του.

Ναι, ο Χάρης Δούκας μπορεί να φέρει νέα πνοή στην Αθήνα μας…

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com