Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε το θάνατο του ανώτερου διοικητή της Χεζμπολάχ και του αναπληρωτή του

Οι IDF υποστηρίζουν ότι εξουδετέρωσαν έναν ανώτερο διοικητή της Χεζμπολάχ της επίλεκτη δύναμη Radwan της τρομοκρατικής οργάνωσης, μαζί με τον αναπληρωτή του, κατά τη διάρκεια χθεσινής επίθεσης που σημειώθηκε στον νότιο Λίβανο.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με τις IDF το βράδυ της Τετάρτης μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν ένα κτίριο στη Ναμπατιέ, το οποίο χρησιμοποιείται από την Χεζμπολάχ. Κατά τη διάρκεια του χτυπήματος σκοτώθηκαν ο Ali Muhammad al-Debes και ο αναπληρωτής του Hassan Ibrahim Issa.

Ο al-Debes, διοικητής της Δύναμης Radwan, ήταν ένας από τους εγκεφάλους της βομβιστικής επίθεσης στον κόμβο Megiddo στο βόρειο Ισραήλ τον Μάρτιο του 2023, ενώ σχεδίασε και πραγματοποίησε και άλλες επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, μεταξύ άλλων και εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου με τη Χαμάς στη Γάζα.

Αναφορές στα μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι ήταν υπεύθυνος για τις παλαιστινιακές υποθέσεις στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ. Οι IDF λένε ότι χτύπησαν επίσης αρκετές θέσεις της Χεζμπολάχ τις τελευταίες ώρες, στη νότια Μπλίντα του Λιβάνου και στη Μαρούν αλ Ρας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com