Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ απειλεί να βάλει τέλος στις εμπορικές ανταλλαγές με την ΕΕ εξαιτίας του σχεδίου της ο Καναδάς να γίνει συνδεδεμένο μέλος

by Times Newsroom

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε χθες Τετάρτη να διακόψει τις εμπορικές ανταλλαγές με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιδρώντας στο σχέδιο των Βρυξελλών ο Καναδάς να γίνει η πρώτη χώρα-συνδεδεμένο μέλος της.

«Το βρίσκω γελοίο», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δημοσιογράφους ερωτηθείς για την πρόταση που παρουσίασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Το καθεστώς του «συνδεδεμένου μέλους» δεν προβλέπεται από τις ευρωπαϊκές συνθήκες ως έχουν σήμερα.

«Αν το κάνουν, κι αν θεωρήσω πως πρόκειται για εχθρική ενέργεια, θα επιβάλλω βαρύτατους τελωνειακούς δασμούς ή θα τερματίσω το εμπόριο με την Ευρώπη», διεμήνυσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Αν έχουν καλές προθέσεις, έξοχα. Αν έχουν κακές προθέσεις, θα επιβάλλουμε βαρύτατους δασμούς», επέμεινε.

Ακόμη, ο αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «φρικτό» εμπορικό εταίρο τον Καναδά.

Ο καναδός πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνι –εν μέσω εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ– δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πως η Οτάβα έχει σκοπό να οικοδομήσει «μοναδική συμμαχία» με την ΕΕ. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή