Ο Ρούπερτ Μέρντοχ παραιτείται από πρόεδρος του Fox News

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ ανακοίνωσε την Πέμπτη 21/9 ότι παραιτείται από τη θέση του προέδρου της Fox Corporation και της News Corp.

by Times Newsroom

«Σε όλη την επαγγελματική μου ζωή, ασχολούμαι καθημερινά με ειδήσεις και ιδέες, και αυτό δεν θα αλλάξει», έγραψε ο Μέρντοχ σε ένα σημείωμα προς τους υπαλλήλους. «Αλλά είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα να αναλάβω διαφορετικούς ρόλους, γνωρίζοντας ότι έχουμε πραγματικά ταλαντούχες ομάδες».

Ο γιος του, Λάχλαν, θα γίνει ο μοναδικός πρόεδρος και των δύο εταιρειών, σύμφωνα με το Insider. Ο Ρούπερτ Μέρντοχ αποκάλεσε μάλιστα τον γιο του «παθιασμένο ηγέτη με αρχές».

Ο 92χρονος μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, ο οποίος μπήκε στον κλάδο των εφημερίδων τη δεκαετία του 1950, έγινε σημαντικό στέλεχος του Χόλιγουντ το 1985, όταν αγόρασε την Twentieth Century Fox από τον πετρελαϊκό Marvin Davis για 600 εκατομμύρια δολάρια.

Το 1986, μπήκε στην τηλεοπτική επιχείρηση αφού αγόρασε αρκετούς τηλεοπτικούς σταθμούς των ΗΠΑ και δημιούργησε το Fox Broadcasting.

Το Fox News ξεκίνησε το 1996 ως startup ανταγωνιστής του CNN. Τελικά έγινε το Νο. 1 καλωδιακό ειδησεογραφικό κανάλι στην Αμερική.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com