Ο «vegan» αγρότης που ζει χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο – Περπατάει ξυπόλητος και ξοδεύει λιγότερα από 1.500 δολάρια το χρόνο

Πληρώνει φόρους, αλλά είναι σαν φάντασμα για το κράτος

by Times Newsroom

Αίσθηση έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο ένα βίντεο στο YouTube, το οποίο περιγράφει τη ζωή ενός ανθρώπου, ο οποίος εγκατέλειψε την πόλη και πλέον ζει ως αγρότης, είναι «vegan» κατά κάποιον τρόπο και δεν έχει καμία σύγχρονη άνεση, όπως ηλεκτρικό ρεύμα ή τηλέφωνο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Peter Santenello έκανε σειρά από βίντεο για τη ζωή του Titus Morris, ο οποίος εξήγησε ότι προέρχεται από «πολύ θρησκευόμενη» οικογένεια και ότι μεγάλωσε με ρεύμα, υπολογιστή και άλλες ανέσεις. Ωστόσο, κάποια στιγμή αποφάσισε να αλλάξει και να ζήσει όσο πιο απλά γινόταν.

Έτσι, αγόρασε ένα οικόπεδο 50 στρεμμάτων στα Απαλάχια Όρη των ΗΠΑ για 60.000 δολάρια, με ένα ποσό να προέρχεται από τους γονείς του, οι οποίοι τον υποστήριξαν από την πρώτη στιγμή. Η έκταση που αγόρασε αποτελείται από περίπου 20 στρέμματα ανοιχτού βοσκοτόπου και 30 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ διαθέτει ένα σπίτι που έχει κουζίνα, τραπεζαρία και υπνοδωμάτιο.

Ο Titus αναφέρει ότι ζει σαν τους Άμις, αλλά διαφέρουν αισθητά, επειδή εκείνος είναι «καθαρός χριστιανός» και δεν έχει εμμονικές αντιλήψεις για την θρησκεία. Επίσης, πληρώνει φόρους, όμως τονίζει πως είναι σαν φάντασμα για το κράτος, γιατί δεν έχει ταυτότητα ή αριθμό κοινωνικής ασφάλισης.

Συγκεκριμένα, οι γονείς του, του έβγαλαν αριθμό κοινωνικής ασφάλισης όταν ήταν παιδί, αλλά δεν το υπέγραψαν ποτέ και αργότερα αποφάσισε να τον ανακαλέσει, ενώ το πιστοποιητικό γέννησής του παρασύρθηκε από μια πλημμύρα και εξαφανίστηκε.

Πώς ζει και τι θέλει να αλλάξει

Ο Titus Morris υποστηρίζει ότι έχει βρει ηρεμία, ιδιαίτερα από τη στιγμή που απέκτησε σύντροφο, η οποία δεν θέλησε να αποκαλύψει τον εαυτό της στην κάμερα. Παράλληλα, έχει δύο σκυλιά και ένα άλογο, ενώ ξοδεύει λιγότερα από 1.500 δολάρια τον χρόνο, καθώς καλλιεργεί μόνος του σχεδόν ό,τι χρειάζεται.

Ο ίδιος απορρίπτει τον όρο «vegan», ωστόσο ακολουθεί έναν αντίστοιχο τρόπο ζωής, καθώς τρώει μόνο φυτά και όχι τροφές που προέρχονται από ζώα. Περπατάει ξυπόλητος, έχει άλογο για τις μετακινήσεις του, ενώ κόβει ξύλα και τα καίει στο τζάκι για να ζεσταθεί τον χειμώνα.

Επίσης, κάθε χρόνο πληρώνει 250 δολάρια σε φόρους90 δολάρια τον μήνα σε σταθερό τηλέφωνο -το οποίο βρίσκεται στο σπίτι ενός γείτονα του-, 20 δολάρια σε τροφές για τα σκυλιά και 30 δολάρια για προϊόντα που δεν μπορεί να καλλιεργήσει, όπως μπανάνες και αλάτι.

Πλέον, σκοπεύει να δημιουργήσει μια εκκλησία και να φτιάξει μια κοινότητα, ώστε περισσότερος κόσμος να ακολουθήσει τον τρόπο ζωής του. Όμως σκοπεύει και να επαναφέρει κάποιες ανέσεις, όπως ένα ψυγείο, αφού μέχρι στιγμής βασίζεται στα παγωμένα νερά των ποταμών, προκειμένου να διατηρήσει φρέσκα τα προϊόντα του.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com