«Ο Βρικόλακας της Σμύρνης» – Ένα θρίλερ σκιών για ενήλικες από το ΠΙΟΠ

by Times Newsroom

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει παράσταση θεάτρου σκιών, για ενήλικες, με τίτλο «Ο Βρικόλακας της Σμύρνης», την Τρίτη 4 Ιουλίου 2023 (ώρα 21:00), στον εξώστη του κτηρίου του Ιδρύματος, στον Ταύρο.

Ένας απόστρατος αξιωματικός του Οθωμανικού στρατού, ο Γκόρσας παίρνει εντολή από τον πασά της Σμύρνης να εξολοθρεύσει έναν τρομερό ληστή των βουνών. Τότε, έρχεται στο προσκήνιο μια παλιά κατάρα που τον στοιχειώνει: σκοτώνεται πισώπλατα στη μάχη και βρικολακιάζει. Ο γνωστός μας Καραγκιόζης, στην υπηρεσία του γέρο-Γκόρσα, μπλέκει έτσι σε ανατριχιαστικούς μπελάδες.

Το έργο προέρχεται από το διήγημα φαντασίας του Αλεξέι Τολστόι «Η οικογένεια του βρικόλακα» και η δράση του τοποθετείται στην περιοχή της Μικράς Ασίας. Διασκευάστηκε από τους καραγκιοζοπαίχτες στις αρχές του 20ού αιώνα.

Η παράσταση συνοδεύεται από τριμελή ορχήστρα λαϊκών οργάνων ενώ η ιστορικός Μαρίνα Καψαμπέλη θα παρουσιάσει σύντομα την ιστορία του έργου.

Συντελεστές

Καραγκιοζοπαίχτης: Νικόλας Τζιβελέκης
Συνεργάτης σκηνής: Απόστολος Γραββάνης
Κύμβαλο, τραγούδι: Κλέαρχος Κορκόβελος
Βιολί: Δημήτρης Λευιτικός
Κιθάρα: Κλεάνθης Γλυνός
Φιγούρες & σκηνικά θεάτρου σκιών: Νικόλας Τζιβελέκης, Δημήτρης Μπερέκος, Μαρία Κακόνι

Η είσοδος είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στο τηλέφωνο 210 3418051, Δευτ.-Παρ. 10:00-16:00.

ΠΙΟΠ | Ιστορικό Αρχείο
Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, 17778, Ταύρος
Τ.: 210 3418051 | www.piop.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com