Οι φονικές πλημμύρες στην Ιταλία ξέθαψαν βόμβες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου – Μεγάλος κίνδυνος να εκραγούν

Ο στρατός ζητάει επαγρύπνηση

by Times Newsroom

Οι πολίτες στη Βόρεια Ιταλία συνεχίζουν να δοκιμάζονται από τις φονικές πλημμύρες, καθώς μετά τις ζημιές που ξεπερνούν τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ, πρέπει να προσέχουν και για βόμβες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που ξεθάφτηκαν.

Συγκεκριμένα, στα βόρεια της χώρας είχαν σημειωθεί σφοδρές μάχες το 1944, όταν οι Γερμανοί απελευθέρωσαν τον Μουσολίνι κι εκείνος συνέχισε τη στήριξη στον Άξονα, στέλνοντας στο μέτωπο χιλιάδες έφηβους Ιταλούς. Τότε, οι μάχες ήταν πολύνεκρες για τους Ιταλούς, ενώ οι Σύμμαχοι είχαν βομβαρδίσει σε μεγάλο βαθμό την περιοχή, με αποτέλεσμα στρατιωτικό υλικό να μένει θαμμένο για παραπάνω από μισό αιώνα.

Όσες δεν εξερράγησαν έρχονται πλέον στην επιφάνεια από την καθίζηση του εδάφους και οι ειδικοί εκτιμούν ότι μπορεί να παρασυρθούν από τα νερά και να καταλήξουν σε μέσα σε πόλεις, πέρα από την ύπαιθρο.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, στην ευρύτερη περιοχή της Ραβένα, άνδρες και γυναίκες του ιταλικού στρατού εντόπισαν 6 βόμβες της συγκεκριμένης περιόδου. Οι μηχανισμοί εξουδετερώθηκαν, αλλά οι ειδικοί σημειώνουν πως υπάρχουν σίγουρα κι άλλοι και ότι θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην κινδυνεύσουν κυρίως αγρότες και κάτοικοι της υπαίθρου.

Προς το παρόν, σε πολλές περιοχές της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια, ο ιταλικός στρατός ανήρτησε αφίσες στους δρόμους με τις φωτογραφίες των εκρηκτικών μηχανισμών που εντοπίσθηκαν και ζήτησε από όλους τους κατοίκους να είναι όσο πιο προσεκτικοί γίνεται.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή