Οι καταναλωτές σε εγρήγορση!

Οι λογαριασμοί ηλεκτρικής ενέργειας που πολλές φορές φτάνουν 5 και 6 φορές επάνω από ότι πλήρωνε ο καταναλωτής μέχρι πρόσφατα, έχουν φέρει εκατομμύρια νοικοκυριά σε οικονομικό αδιέξοδο και υπό τις σημερινές τιμές είναι αδύνατο να εξοφληθούν.

by Times Newsroom

Πρόσκληση για τηλεδιάσκεψη

των δευτεροβάθμιων ενώσεων και δικτύων των οργανώσεων της κοινωνίας Πολιτών

Την Τρίτη 12 Απριλίου ώρα 7 μμ στο ΖΟΟΜ : https://us02web.zoom.us/j/87185169345?pwd=YktFbGc4aGdyQ2VFZTVUb21wekR5dz09

θέμα συζήτησης ενεργειακή κρίση –και ακρίβεια και ψήφισμα προς τη Κυβέρνηση. Με πρωτοβουλία του ΙΝΚΑ –(Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας) και συμμετοχή και υποστήριξη όλων των ομοσπονδιών των οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών.

Η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας δέχεται κάθε μέρα εκατοντάδες καταγγελίες παράπονα Καταναλωτών για εντολές διακοπής παροχής ρεύματος από τις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας. 

Οι λογαριασμοί ηλεκτρικής ενέργειας που πολλές φορές φτάνουν 5 και 6 φορές επάνω από ότι πλήρωνε ο καταναλωτής μέχρι πρόσφατα, έχουν φέρει εκατομμύρια νοικοκυριά σε οικονομικό αδιέξοδο και υπό τις σημερινές τιμές είναι αδύνατο να εξοφληθούν.

Επίσης είναι απαράδεκτο και αδιανόητο οι πάροχοι να μην δέχονται τον διακανονισμό που ζητούν οι πελάτες τους. 

Το θέμα δεν είναι ότι δεν θέλουν να πληρώσουν αλλά δεν έχουν να πληρώσουν.

Οι τιμές ενέργειας είναι πλέον εξωπραγματικές και εν πολλοίς οφείλονται όχι στις τιμές παραγωγής αλλά στην αισχροκέρδεια των παρόχων και διαμεσολαβητών.

Οι καταναλωτές δεν μπορούν να περιμένουν να αντιμετωπιστεί αυτή η τραγική κατάσταση από την φορολόγηση των υπερκερδών που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση και τις αναιμικές επιδοτήσεις στους λογαριασμούς, γιατί όλοι γνωρίζουμε πως λογιστικά οι μεγάλες εταιρείες στο τέλος κρύβουν τα υπερκέρδη.

Γι, αυτό ζητάμε την επιστροφή των αυθαίρετων υπερχρεώσεων, την επισροφή της ρήτρας αναπροσαρμογής. Προχωράμε σε συλλογικές αγωγές μέσω του ΙΝΚΑ –(Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας)

Καλούμε την κυβέρνηση και την  (  ΡΑΕ  ) Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας άμεσα να κάνουν την παρέμβασή τους για να σταματήσουν τις διακοπές ηλεκτροδότησης και παράλληλα να δώσουν εντολές για ρύθμιση διακανονισμού  δόσεων. 

Καλούμε όλες τις ομοσπονδίες των οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών που αντιπροσωπεύουν δεκάδες χιλιάδες πρωτοβάθμιες συλλογικότητες στην Ελλάδα να συμπαραταχθούν και να συνυπογράψουν το ψήφισμα αυτό.

Καλούμε τους καταναλωτές που θέλουν να συνυπογράψουν τις αγωγές να απευθυνθούν τηλ. 210 3632443, Fax. 210 3633976, email: inka@inka.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com