Οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να ελέγχουν τμήμα της πόλης Μπαχμούτ και να προελαύνουν κατά μήκος των περιχώρων της

«Μας δίνεται η ευκαιρία να καταστρέψουμε τον εχθρό» λέει η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας

by Times Newsroom

Η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Χάνα Μαλιάρ, δήλωσε σήμερα πως οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει μερικώς την πολιορκημένη πόλη Μπαχμούτ της ανατολικής Ουκρανίας και εξακολουθούν να ελέγχουν τμήμα της.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη νωρίτερα σήμερα τη μισθοφορική ομάδα Wagner και τον ρωσικό στρατό, μια ημέρα αφότου ο επικεφαλής της, Γεβγκένι Πριγκόζιν, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν την πόλη.

Ωστόσο, η Μαλιάρ είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να προελαύνουν κατά μήκος των περιχώρων του Μπαχμούτ και διεκδικούν τμήμα των υψωμάτων που δεσπόζουν πάνω από την πόλη.

«Οι δυνάμεις μας έχουν καταλάβει την πόλη, έχουν περικυκλώσει τη μισή και αυτό μας δίνει την ευκαιρία να καταστρέψουμε τον εχθρό. Επομένως, ο εχθρός πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό του στο τμήμα της πόλης που ελέγχει», έγραψε η ίδια στην εφαρμογή Telegram.

Η Μαλιάρ πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να υπερασπίζονται τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις και τις υποδομές στο Μπαχμούτ, καθώς και έναν ιδιωτικό τομέα της πόλης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή