Οι ουκρανικές δυνάμεις προελαύνουν κοντά στην Κρεμνίνα, πόλη υπό κατοχή του ρωσικού στρατού

Θεωρείται πύλη που οδηγεί στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα Σεβεροντονιέτσκ και Λισιτσάνσκ

by Times Newsroom

Ενώ για εβδομάδες επικρατούσε μάλλον αδιέξοδο στα μέτωπα του πολέμου ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ουκρανία, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε χθες πως οι δυνάμεις του προέλασαν προς τη στρατηγικής σημασίας πόλη Κρεμνίνα, στην περιφέρεια Λουγκάνσκ (ανατολικά).

Η πόλη, υπό την κατοχή του ρωσικού στρατού, θεωρείται πύλη που οδηγεί στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα Σεβεροντονιέτσκ και Λισιτσάνσκ.

Η ανάκτηση της πόλης θα επέτρεπε στα ουκρανικά στρατεύματα να κινηθούν προς τη Σταρομπίλσκ, διαμετακομιστικό κόμβο μέσω του οποίου ανεφοδιάζονται μονάδες του ρωσικού στρατού στη βορειοανατολική Ουκρανία.

«Οι στρατιώτες μας συνεχίζουν τις επιθετικές επιχειρήσεις τους στην περιοχή της πόλης Κρεμνίνα» και αυτή την εβδομάδα «προήλασαν 2,5 χιλιόμετρα» προς την κατεύθυνσή της, ανέφερε ο ταξίαρχος Ολεξίι Χρόμοφ.

Το αμερικανικό Institute for the Study of War (ISW, «Ινστιτούτο Μελέτης του Πολέμου») ανέφερε νωρίτερα ότι ο ρωσικός στρατός συγκεντρώνει δυνάμεις στην περιφέρεια Λουγκάνσκ κι ετοιμάζεται για μεγάλη μάχη.

Ο στρατιωτικός κυβερνήτης της Λουγκάνσκ, ο Σερχίι Χαϊντάι, έκανε επίσης λόγο μέσω Telegram για συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων και σφοδρές μάχες γύρω από την Κρεμνίνα, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη νότια ρωσική περιφέρεια Σαράτοφ, συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν ουκρανικό UAV κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ένγκελς 2, βάση στρατηγικών βομβαρδιστικών, σύμφωνα με τις αρχές. Η βάση αυτή, βαθιά στη Ρωσία, υπέστη δύο επιθέσεις τον Δεκέμβριο.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή