Οι Πράσινοι της Σκωτίας θα προτείνουν την κατάργηση της μοναρχίας

Στο μανιφέστο για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία θα προτείνεται ένα «μόνιμο γραπτό Σύνταγμα»

by Times Newsroom

Το μανιφέστο των Πρασίνων της Σκωτίας για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία θα περιλαμβάνει μια πρόταση για την κατάργηση της «λαμπρότητας και του τελετουργικού» της μοναρχίας, δήλωσε ένας εκ των δύο αρχηγών του κόμματος, ο Πάτρικ Χάρβι.

Μιλώντας ενόψει της έναρξης της εκστρατείας του κόμματος στο Εδιμβούργο την Πέμπτη, ο Χάρβι είπε ότι το κόμμα του θα ανακοινώσει τα σχέδιά του για ένα γραπτό Σύνταγμα και μια Δημοκρατία που θα μπορεί να εκλέγει και να απομακρύνει τον αρχηγό του κράτους.

Στο μανιφέστο θα προτείνεται η κατάργηση του «μη εκλεγμένου αρχηγού κράτους» και ένα «μόνιμο γραπτό Σύνταγμα» σε μια ανεξάρτητη Σκωτία.

Όπως είπε ο ίδιος: «Η μοναρχία είναι ένας πολύ παρωχημένος και θεμελιωδώς μη δημοκρατικός θεσμός. Αντιπροσωπεύει μια διαφορετική εποχή και μοιάζει όλο και πιο άσχετος και γελοίος για τον 21ο αιώνα. Ωστόσο, είναι ζήτημα εβδομάδων να παρουσιαστούν οι τυμπανοκρουσίες και το πομπώδες τελετουργικό όταν ο βασιλιάς θα ορκίσει τη νέα κυβέρνηση. Θα πρέπει να μπορούμε να αμφισβητούμε την εξουσία και να εκλέγουμε ή να απομακρύνουμε τον αρχηγό του κράτους μέσω της κάλπης, όπως κάνουν οι περισσότερες χώρες».

Ο Χάρβι ζήτησε να υπάρξει γραπτό Σύνταγμα, το οποίο θα χρησιμοποιείται «για να αποφεύγεται το είδος της αρπαγής εξουσίας και τα τεχνάσματα που έχουμε δει στο Ουέστμινστερ».

«Οι Πράσινοι της Σκωτίας είναι το μοναδικό κόμμα που ζητεί μια ανεξάρτητη Δημοκρατία Σκωτίας, όπου ο λαός θα ορίζει την εξουσία αντί να κληροδοτείται αυτή ως οικογενειακό κειμήλιο», κατέληξε.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει βουλευτικές εκλογές στις 4 Ιουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com