ΟΗΕ για το ναυάγιο στην Πύλο: «Αδιανόητη τραγωδία που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί»

Για μια αδιανόητη τραγωδία ανοιχτά της Πύλου, μιλά σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι που αναγκάζονται να διαφύγουν από τις πατρίδες τους χρειάζονται περισσότερες ασφαλείς οδούς, αλλιώς δεν τους απομένουν παρά θανατηφόρα αδιέξοδα

by Times Newsroom

«Μια αδιανόητη τραγωδία εκτυλίσσεται σήμερα με το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου. Όπως αναφέρεται, έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής 59 πτώματα, ενώ υπάρχουν φόβοι για εκατοντάδες ακόμα ανθρώπους που μπορεί να αγνοούνται. Πρόκειται για θανάτους που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Οι άνθρωποι που αναγκάζονται να διαφύγουν από τις πατρίδες τους χρειάζονται περισσότερες ασφαλείς οδούς, αλλιώς δεν τους απομένουν παρά θανατηφόρα αδιέξοδα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση.

Σε μια ακόμα μια τραγωδία στο Αιγαίο που ενισχύει την επείγουσα ανάγκη για συγκεκριμένη, ολοκληρωμένη δράση από τα κράτη για να σωθούν ζωές στη θάλασσα και να μειωθούν τα επικίνδυνα ταξίδια επεκτείνοντας ασφαλείς και τακτικές οδούς μετανάστευσης, αναφέρεται η ανάρτηση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

«Ναυάγιο σημειώθηκε σήμερα ανοιχτά της Πύλου, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή. Μέχρι στιγμής 104 επιζώντες μεταφέρθηκαν στην ακτή ενώ 32 σοροί ανασύρθηκαν. Οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται και φοβόμαστε ότι χάθηκαν περισσότερες ζωές. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλοίο επέβαιναν έως και 400 άτομα. Άλλη μια τραγωδία στο Αιγαίο που ενισχύει την επείγουσα ανάγκη για συγκεκριμένη, ολοκληρωμένη δράση από τα κράτη για να σωθούν ζωές στη θάλασσα και να μειωθούν τα επικίνδυνα ταξίδια επεκτείνοντας ασφαλείς και τακτικές οδούς μετανάστευσης», αναφέρεται στην ανάρτηση.

«Θυμός και θλίψη» – Το μήνυμα του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Θλίψη και θυμό για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο εξέφρασε μέσω ανάρτησής του στο Twitter ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φιλίπο Γκράντι.

Συγκεκριμένα, ο Γκράντι έγραψε:

«Μόνο θλίψη και θυμός, μετά από μία ακόμη πολύνεκρη τραγωδία στην Μεσόγειο.

Είθε τα θύματα να αναπαυθούν εν ειρήνη. Είθε οι επιζώντες να βρουν παρηγοριά και φροντίδα. Είθε οι κυβερνήσεις να συνεργαστούν για να αυξήσουν τις ασφαλείς διαδρομές και να εργαστούν από κοινού για συλλογικές λύσεις για την αντιμετώπιση αυτών των ροών».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com