«Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός»: Τι θα δούμε την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με έξι ξεχωριστές εκδηλώσεις σε μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία από το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο της Χίου μέχρι το Κάστρο Αγίου Γεωργίου στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς.

by Times Newsroom

Η ένατη και τελευταία εβδομάδα του φετινού προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός», με κεντρικό θεματικό άξονα την κλιματική αλλαγή φέρνει νέες θεατρικές παραγωγές, παραστάσεις και δράσεις για παιδιά και εφήβους και χορό σε Χανιά, Σάμο, Κεφαλονιά, Ρόδο, Άρτα και Χίο από τις 28  έως και τις 31 Αυγούστου 2023. Οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Πρώτη στάση της τελευταίας εβδομάδας των εκδηλώσεων του προγράμματος το Αρχαίο Θέατρο Απτέρας στα Χανιά όπου θα παρουσιαστεί η παράσταση για παιδιά και εφήβους «Το πράσινο δεν μένει πια εδώ», σε κείμενο και σκηνοθεσία Νίκου Δαφνή, στις 28 και 29 Αυγούστου.

Επόμενος σταθμός το Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου Σάμου (Ξύλινο) για την πρώτη παρουσίαση της θεατρικής παράστασης «Το τραγούδι της φάλαινας», βασισμένης στο βιβλίο Νo More Harveys της Σαντάλ Μπιλοντώ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Ξανθοπουλίδου, στις 29 και 30 Αυγούστου.

Από την Κεφαλλονιά μέχρι τη Χίο

Ακολουθούν, στις 30 και 31 Αυγούστου, τέσσερις τελικοί προορισμοί: το Κάστρο Αγίου Γεωργίου στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς όπου θα κάνει πρεμιέρα η παράσταση «Λύματα ή Πώς θα μας θυμούνται», σε σκηνοθεσία Γεωργίας Κανελλοπούλου, ο Προμαχώνας Αγίου Γεωργίου στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου όπου θα παρουσιαστεί η θεατρική-εικαστική εγκατάσταση «Η φάλαινα», σε σκηνοθεσία Αριάδνης Καβαλιέρου και Γιάννη Μπισμπικόπουλου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας όπου θα παρουσιαστεί η πρωτότυπη περφόρμανς για όλη την οικογένεια «Ο εφιάλτης της Περσεφόνης #Τσερνομπιλ» από την ομάδα Ονειρόδραμα.

Τέλος, το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρου της Χίου για την πρώτη παρουσίαση της περφόρμανς χορού «Το δάκρυ» από την ομάδα σύγχρονου χορού Στέρεο Νερό.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων | 28 – 31 Αυγούστου 2023

28, 29 Αυγούστου 2023

Παράσταση για παιδιά και εφήβους
Το πράσινο δεν μένει πια εδώ
Κείμενο, σκηνοθεσία: Νίκος Δαφνής
Αρχαίο Θέατρο Απτέρας, Χανιά
Ώρα έναρξης: 18.30

29, 30 Αυγούστου 2023

Θέατρο
Το τραγούδι της φάλαινας
Μετάφραση, σκηνοθεσία: Μαρία Ξανθοπουλίδου
Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου Σάμου (Ξύλινο)
Ώρα έναρξης: 21.15

30, 31 Αυγούστου 2023

Θέατρο
Λύματα ή Πώς θα μας θυμούνται
Σκηνοθεσία: Γεωργία Κανελλοπούλου
Κάστρο Αγίου Γεωργίου, Αργοστόλι, Κεφαλονιά
Ώρα έναρξης: 20.00

Θέατρο
Η φάλαινα
Σκηνοθεσία: Αριάδνη Καβαλιέρου, Γιάννης Μπισμπικόπουλος
Προμαχώνας Αγίου Γεωργίου, Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου
Ώρα έναρξης: 21.00 

Δράση για παιδιά και εφήβους
Ο εφιάλτης της Περσεφόνης #Τσερνόμπιλ
Ομάδα Ονειρόδραμα
Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας
Ώρα έναρξης: 21.00

Χορός
Το δάκρυ
Ομάδα Στέρεο Νερό
Οθωμανικό Λουτρό, Κάστρο Χίου
Ώρα έναρξης: 21.00

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com