Ολλανδία: Ο πρόεδρος του Ισραήλ εγκαινιάζει το Μουσείο Ολοκαυτώματος εν μέσω διαμαρτυριών για τη Γάζα

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ, αναμένεται να παραστεί σήμερα, Κυριακή, στα εγκαίνια του Εθνικού Μουσείου Ολοκαυτώματος στο Άμστερνταμ εν μέσω προγραμματισμένης διαμαρτυρίας κατά του Ισραήλ για τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς Παλαιστίνιους στη Γάζα.

by Times Newsroom

«Το μουσείο αναγνωρίζει ότι η παρουσία του Χέρτσογκ εγείρει ερωτηματικά, αλλά ο Ισραηλινός πρόεδρος εκπροσωπεί την πατρίδα των επιζώντων του Ολοκαυτώματος στην Ολλανδία»

Από την πλευρά του μουσείου, οι αρμόδιοι ενημέρωσαν τα ΜΜΕ ότι είχαν προσκαλέσει τον Χέρτσογκ να παραστεί πριν από την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου του 2023 και την εισβολή του Ισραήλ στην Γάζα που ακολούθησε του μακελειού, μετατρέποντας αρκετές γειτονιές σε συντρίμμια.

Στη σχετική ανακοίνωσή του, το μουσείο ανέφερε συγκεκριμένα ότι αναγνωρίζει πως η παρουσία του Ισαάκ Χέρτσογκ εγείρει ερωτηματικά, αλλά παράλληλα πρόσθεσε ότι ο Ισραηλινός πρόεδρος εκπροσωπεί την πατρίδα των επιζώντων του Ολοκαυτώματος στην Ολλανδία, οι οποίοι στην συνέχεια μετανάστευσαν στο Ισραήλ.

«Εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία μας, σχετικά με τα επικείμενα εγκαίνια του Εθνικού Μουσείου Ολοκαυτώματος, στα οποία έχει προγραμματιστεί να παραστεί ο πρόεδρος του Ισραήλ Χέρτσογκ» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ολλανδική Εβραϊκή αντί-σιωνιστική οργάνωση Erev Rav.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com