Ουκρανία: Ασταμάτητα συνεχίζονται οι μάχες στο Σεβεροντονιέτσκ

Το εργοστάσιο του Azot βρίσκεται υπό σφοδρό βομβαρδισμό για ώρες

by Times Newsroom

«Ασταμάτητα» συνεχίζονται οι μάχες μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων για τον έλεγχο της πόλης Σεβεροντονιέτσκ που αποτελεί το επίκεντρο των επιχειρήσεων της Μόσχας στην προσπάθειά της να ελέγξει το Ντονμπάς. Εφόσον οι ρωσικές δυνάμεις καταφέρουν να καταλάβουν το Σεβεροντονιέτσκ και τη «δίδυμη» πόλη του, το Λισικάνσκ, θα έχουν τον έλεγχο της επαρχίας Λουγκάνσκ.

Στο μεταξύ, οι ρωσικοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν τεράστια φωτιά στο εργοστάσιο χημικών Azot, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Λουγκάνσκ, Σερχίι Χαϊντάι. Μέσα στο εργοστάσιο φέρεται να έχουν βρει καταφύγιο εκατοντάδες άμαχοι, με τις ουκρανικές αρχές να εκτιμούν πως ο αριθμός των αμάχων που κρύβονται στο εργοστάσιο είναι 800.

Όπως είπε ο Χαϊντάι, η φωτιά προκλήθηκε από διαρροή δεκάδων τόνων πετρελαίου στο εργοστάσιο μετά από πολύωρα ανταλλαγή πυρών. «Το εργοστάσιο του Azot βρίσκεται υπό σφοδρό βομβαρδισμό για ώρες», είπε ο Χαϊντάι, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το αν υπήρξαν θύματα ή εάν κατασβέστηκε αργότερα η φωτιά.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να διεξάγουν χερσαίες επιθέσεις εντός της περιοχής του Σεβεροντονιέτσκ. Οι Ουκρανοί υπερασπιστές διατηρούν, ωστόσο, τον έλεγχο της βιομηχανικής περιοχής της πόλης.

Ειδικότερα, όπως συνοψίζει τις εξελίξεις στο πεδίο το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν χερσαίες επιθέσεις στο Σεβεροντονιέτσκ και σε αρκετούς γύρω οικισμούς. Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αντιστέκονται στις ρωσικές επιθέσεις στο Σεβεροντονιέτσκ και απέκρουσαν μια ρωσική επίθεση στο Μετολκίνε, στα νοτιοανατολικά του Σεβεροντονιέτσκ.

Επίσης, ο πρεσβευτής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ στη Ρωσία, Ρόντιον Μιρόσνικ, ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις περικύκλωσαν 300 έως 400 Ουκρανούς στρατιώτες στο εργοστάσιο Azot , με τους Ουκρανούς αξιωματούχους να απαντούν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν το ένα τρίτο της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανικής ζώνης.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να εξαπολύουν επιθετικές επιχειρήσεις εναντίον της Τοσόβκα, πιθανότατα σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν τη δυτική όχθη του ποταμού Σεβέρσκι Ντονέτς.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com