Ουκρανία: Εκατοντάδες άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Azovstal

Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται ρωσικά μέσα, υπολογίζεται ότι πάνω από 500 άμαχοι παραμένουν εντός της χαλυβουργίας. 

by Times Newsroom

Εκατοντάδες άμαχοι παραμένουν παγιδευμένοι στο εργοστάσιο της χαλυβουργίας Azovstal στη Μαριούπολη, παρά την εκστρατεία εκκένωσης που άρχισε χθες. Το Azovstal, το οποίο μετετράπη στο τελευταίο οχυρό της πόλης έναντι των ρωσικών δυνάμεων, βομβαρδίζεται και πάλι, σύμφωνα με τον Ντένις Σλέγκα,  διοικητή της 12ης επιχειρησιακής ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς.

«Με το πού εφυγαν οι άμαχοι οι Ρώσοι άρχισαν να σφυροκοπούν το Azovstal με κάθε μέσο» δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση.

Η πρώτη ομάδα των αμάχων, που κατάφεραν να φύγουν από το εργοστάσιο σε μια επιχείρηση που συντόνισε ΟΗΕ, αναμένεται να φτάσει στη Ζαπορίζια αργότερα, εντός της ημέρας. Πρόκειται για περίπου 100 Ουκρανούς, οι οποίοι είχαν μείνει επί πολλές εβδομάδες στο Azovstal, όπου οι προμήθειες τροφίμων, φαρμάκων, ακόμη και νερού είναι λιγοστές.

REUTERS/ALEXANDER ERMOCHENKO

Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται ρωσικά μέσα, υπολογίζεται ότι πάνω από 500 άμαχοι παραμένουν εντός της χαλυβουργίας.

Συνεχίζεται εν τω μεταξύ η προσπάθεια της Ρωσίας να καταστρέψει το σύστημα μεταφορών της Ουκρανίας.

Μια ρωσική ρουκέτα έπληξε σήμερα μια στρατηγικής σημασίας γέφυρα στις εκβολές του Δνείστερου στην περιοχή της Οδησσού της νοτιοδυτικής Ουκρανίας, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.

Η γέφυρα, η οποία έχει ήδη βομβαρδιστεί δύο φορές από τις ρωσικές δυνάμεις, παρέχει τη μοναδική οδική και σιδηροδρομική σύνδεση στο ουκρανικό έδαφος με ένα μεγάλο νότιο τμήμα της περιοχής της Οδησσού.

Ο Σέρχι Μπρατσούκ, εκπρόσωπος της περιφερειακής διοίκησης της Οδησσού, γνωστοποίησε το ρωσικό πλήγμα στο Telegram, χωρίς ωστόσο να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες.

πληροφορίες από BBC

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή