Ουκρανία: Στην πιθανότητα εκδήλωσης θερινής ρωσικής επίθεσης, αναφέρεται ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων

«Αυτή η πρόβλεψη αποτελεί το πιο απαισιόδοξο σενάριο», πρόσθεσε.

by Times Newsroom

Ο διοικητής των χερσαίων στρατιωτικών δυνάμεων της Ουκρανία αναφέρθηκε σήμερα στην πιθανότητα εκδήλωσης θερινής ρωσικής επίθεσης με την συμμετοχή 100.000 στρατιωτών, λέγοντας ότι αυτή η πρόβλεψη είναι το πιο απαισιόδοξο σενάριο. Η συγκρότηση αυτής της δύναμης είναι πιθανόν να γίνεται για να αντισταθμιστούν οι απώλειες στις τάξεις των ρωσικών δυνάμεων πρόσθεσε.

Ο ρωσικός στρατός έχει ανακοινώσει κατά το τελευταίο διάστημα την κατάληψη χωριών, απέναντι σε ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις που πάσχουν από ελλείψεις πυρομαχικών. Αλλά η γραμμή του μετώπου παραμένει ακινητοποιημένη εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, καθώς καμία από τις δύο εμπόλεμες πλευρές δεν έχει κατορθώσει να κάνει μία αποφασιστική κίνηση.

Ο ρωσικός στρατός «δημιουργεί μία δύναμη 100.000 στρατιωτών», δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση ο Ολεξάντρ Παβλιούκ . «Δεν είναι αναγκαστικό ότι πρόκειται για την προετοιμασία επίθεσης, Ισως να τους χρησιμοποιήσουν για την ανασύσταση των μονάδων που χάνουν το δυναμικό τους στις μάχες», είπε.

«Αλλά είναι πιθανό, στις αρχές του καλοκαιριού, να διαθέτουν δυνάμεις για να διεξαγάγουν επιθετικές επιχειρήσεις σε μία από τις κατευθύνσεις», είπε προσθέτοντας ότι αυτό είναι «το σκοτεινότερο σενάριο».

«Δεν γνωρίζουμε τα σχέδια της Ρωσίας στο σύνολό τους. Δεν γνωρίζουμε παρά τι διαθέτουν και τι βρίσκεται στο στάδιο της συγκρότησης».

Ο Ολεξάντρ Παβλιούκ δήλωσε ότι τα στρατεύματα της Μόσχας έχουν ακόμη σήμερα την πρωτοβουλία.

«Η Ρωσία δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό της να χάσει το πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης και μόνο μία επιβράδυνση των ενεργειών τους θα μας επιτρέψει να αναλάβουμε την πρωτοβουλία», είπε.

Η μεγάλη ουκρανική αντεπίθεση του καλοκαιριού 2023 εμποδίσθηκε από τις ισχυρές γραμμές άμυνας της Ρωσίας που εξάντλησαν τις ικανότητες των ουκρανικών δυνάμεων χωρίς να τους επιστρέψουν την απελευθέρωση ουκρανικών περιοχών που έχουν καταληφθεί από την Ρωσία.

Η Ουκρανία βρίσκεται αντιμέτωπη στην δυσπραγία που έχει εμφανισθεί στους δυτικούς της συμμάχους με αποτέλεσμα καθυστερήσεις στην παράδοση επαρκούς οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com