«Ουκρανοί ακροδεξιοί βασανίζουν και σφάζουν Ρώσους», λέει η ρωσική τηλεόραση

Προπαγάνδα από το Κρεμλίνο καταγγέλλει η Δύση

by Times Newsroom

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η κρίση στην Ουκρανία, καθώς η τηλεόραση της Ρωσίας, υποστηρίζει πως Ουκρανοί εθνικιστές επιτίθενται σε Ρώσους πολίτες, τους οποίους βασανίζουν και στη συνέχεια σφάζουν.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, τα περιστατικά φέρονται πως σημειώθηκαν στα τμήματα της Ουκρανίας που διεκδικεί η Ρωσία, ενώ το ρεπορτάζ κάνει λόγο για προπαγάνδα από το Κρεμλίνο.

Συγκεκριμένα, η βρετανική ιστοσελίδα υποστηρίζει πως ο Ντμίτρι Κισέλιοφ, γνωστός συχνά ως «φερέφωνο του Πούτιν», χρησιμοποίησε την κυριακάτικη ειδησεογραφική του εκπομπή για να διακινήσει αβάσιμους ισχυρισμούς ότι η Ουκρανία «βασάνισε και σκότωσε άγρια» χιλιάδες αμάχους στην περιοχή του Ντονμπάς.

Ο ίδιος παρουσίασε μια συνέντευξη με έναν αυτονομιστή μαχητή στην περιοχή, προειδοποιώντας ότι οι Ουκρανοί εθνικιστές απείλησαν «να σας σκοτώσουν και να σας σφάξουν όλους και να κρεμάσουν τα παιδιά σας στα καλώδια».

Η Daily Mail αναφέρει πως όσα παρουσίασε ο Κισέλιοφ, είναι μια τακτική που αντικατοπτρίζει τη ρωσική προπαγάνδα που διαδόθηκε πριν από την τελευταία εισβολή στην Ουκρανία, το 2014, η οποία χρησιμοποιήθηκε από το Κρεμλίνο για να δικαιολογήσει τη στρατιωτική δράση με βάση την «προστασία» των Ρώσων που ζουν στη χώρα.

Τώρα πιστεύεται ότι υπάρχουν 148.000 Ρώσοι στρατιώτες συγκεντρωμένοι στα σύνορα – με την υποστήριξη χιλιάδων αρμάτων μάχης και πυροβολικού – με την Ουάσιγκτον να προειδοποιεί ότι μια εισβολή μπορεί να γίνει μόλις την Τετάρτη.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com