Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Το θέμα για το 2023 είναι «Υγιή Δάση για Υγιείς Ανθρώπους »

by Times Newsroom

Η 21η  Μαρτίου θεσπίστηκε από τον Οργανισμό Γεωργίας και Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών το έτος 1971 ως Παγκόσμια Ημέρα Δασών για να καταδείξει τη σημασία των δασών και την ανάγκη προστασίας τους. Μια ημέρα του έτους που συμπίπτει με την εαρινή ισημερία και την πρώτη ημέρα της άνοιξης.

Όταν πίνουμε ένα ποτήρι νερό, γράφουμε σε ένα τετράδιο, παίρνουμε φάρμακα για τον πυρετό ή χτίζουμε ένα σπίτι, συνήθως δεν το συνδέουμε με τα δάση. Κι όμως, αυτές και πολλές άλλες πτυχές της ζωής μας συνδέονται με τα δάση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Η αειφόρος διαχείριση των δασών και η χρήση των πόρων τους είναι το κλειδί για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την ευημερία των σημερινών και των μελλοντικών γενεών. Τα δάση διαδραματίζουν επίσης κρίσιμο ρόλο στην ανακούφιση της φτώχειας και στην επίτευξη των περισσότερων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ). Ωστόσο, παρά τα ανεκτίμητα οικολογικά, οικονομικά, κοινωνικά και υγειονομικά οφέλη, τα δάση κινδυνεύουν από πυρκαγιές, παράσιτα, ξηρασίες και αποψίλωση.

Το θέμα για το 2023 είναι «Υγιή Δάση για Υγιείς Ανθρώπους »

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή