Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα: Τρόφιμα για 4 με 5 ημέρες διαθέτουν τα καταστήματα στη Γάζα

Στα καταστήματα στη Λωρίδα της Γάζας, που πολιορκείται από τον ισραηλινό στρατό, υπάρχουν τρόφιμα για τέσσερις με πέντε ημέρες ακόμη, ανακοίνωσε σήμερα το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP).

by Times Newsroom

«Στα καταστήματα τα αποθέματα (τροφίμων) αρκούν για μερικές ημέρες, ίσως τέσσερις ή πέντε», επεσήμανε η Αμπίρ Ετέφα, εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη μέσω βιντεοσύνδεσης από το Κάιρο.

Στο μεταξύ η Ύπατη Αρμοστεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ εκτίμησε σήμερα ότι η πολιορκία που έχει επιβάλει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και η εντολή των ισραηλινών αρχών προς τους κατοίκους του βόρειου τμήματος του θύλακα να απομακρυνθούν ενδέχεται να ισοδυναμούν με το διεθνές έγκλημα της βίαιης μετακίνησης αμάχων.

«Ανησυχούμε ότι αυτή η εντολή, σε συνδυασμό με την επιβολή πλήρους πολιορκίας στη Γάζα, μπορεί να μην θεωρείται νόμιμη προσωρινή απομάκρυνση και κατά συνέπεια ενδέχεται να ισοδυναμεί με βίαιη μετακίνηση αμάχων κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου», δήλωσε η Ραβίνα Σαμντασάνιμ εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας.

Ο όρος «βίαιη μετακίνηση» περιγράφει την αναγκαστική μετεγκατάσταση άμαχων πληθυσμών και αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που τιμωρείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com