Πακιστάν: Λιθοβόλησαν άνδρα μέχρι θανάτου και τον κρέμασαν επειδή βεβήλωσε το Κοράνι

Ο Ταχίρ Μαχμούντ Ασράφι, βοηθός πρωθυπουργού  Ίμραν Χαν στο Γραφείο Θρησκευτικών Υποθέσεων, καταδίκασε τη δολοφονία και υποσχέθηκε να φέρει τους δράστες στη δικαιοσύνη. 

by Times Newsroom

Μια οργισμένη ομάδα ανθρώπων λιθοβόλησε μέχρι θανάτου έναν άνδρα που φέρεται να βεβήλωσε το Κοράνι σε ένα χωριό στο ανατολικό Πακιστάν, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Chaudhri Imran, ο φύλακας του τοπικού τζαμιού είπε ότι είδε έναν άνδρα να καίει ένα ιερό βιβλίο μουσουλμάνων στο τζαμί το Σάββατο το βράδυ και το ανακοίνωσε σε άλλους πριν ενημερώσει την αστυνομία, αναφέρει το πρακτορείο AP. 

Το περιστατικό συνέβη σε χωριό Kanewal στην επαρχία Punjab και ο Imran είπε ότι η αστυνομία έσπευσε στο σημείο, όπου βρέθηκε ένας άνδρας που περικυκλώθηκε από το θυμωμένο πλήθος. Η αστυνομία προσπάθησε να σώσει τον άνδρα, αλλά η ομάδα άρχισε να τους λιθοβολεί, τραυματίζοντας σοβαρά τρεις αστυνομικούς. 

εκπρόσωπος του χωριού είπε ότι η ταυτότητα του άνδρα που κατηγορείται για βλασφημία δεν είναι ακόμη γνωστή. Ο αρχηγός του αστυνομικού τμήματος στην Ταλάμπα, Munavar Gujar, είπε ότι έσπευσε με τις ενισχύσεις στο τζαμί, αλλά δεν έφτασε πριν ο όχλος λιθοβολήσει τον άνδρα και τον κρεμάσει σε ένα δέντρο. 

Ο Ταχίρ Μαχμούντ Ασράφι, βοηθός πρωθυπουργού  Ίμραν Χαν στο Γραφείο Θρησκευτικών Υποθέσεων, καταδίκασε τη δολοφονία και υποσχέθηκε να φέρει τους δράστες στη δικαιοσύνη. Είπε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πάρει το νόμο στα χέρια του, ακόμα κι αν ο ύποπτος εμπλέκεται στο έγκλημα. 

Διεθνείς και εθνικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι οι ισχυρισμοί για βλασφημία έχουν χρησιμοποιηθεί συχνά για εκφοβισμό θρησκευτικών μειονοτήτων και εκκαθάριση προσωπικών λογαριασμών. Η βλασφημία τιμωρείται με θάνατο στο Πακιστάν, αναφέρει το AP.

Πηγή: Kurir.rs/AP/Telegraf,  ertnews.gr

Επιμέλεια – Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com