Παναθηναϊκός: 59 μέλη του Ερασιτέχνη «μπλόκαραν» και βάζουν σε κίνδυνο τον Βοτανικό

«Φρένο» στην υλοποίηση του νέου γηπέδου

by Times Newsroom

Τα 59 μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού κατέθεσαν αγωγή κατά του αποτελέσματος των εκλογών για τη Διπλή Ανάπλαση, υπόθεση που θα εκδικαστεί σε δέκα μήνες και βάζει «φρένο»στην υλοποίηση του γηπέδου στον Βοτανικό.

Τα 59 μέλη του Ερασιτέχνη κατέθεσαν στα τέλη Απριλίου προσφυγή κατά του αποτελέσματος των εκλογών που είχαν ανάψει… πράσινο με αυξημένη πλειοψηφία, σε ένα αποτέλεσμα που έγινε αποδεκτό από τη συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών του συλλόγου. Σήμερα ο όμιλος θα έπαιρνε και τυπικά την έγκριση του αποτελέσματος από το δικαστήριο αλλά αυτά τα μέλη αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αγωγή, έχοντας ως κύριο επιχείρημα το ότι δεν υπερψήφισαν τα 2/3 των μελών αλλά τα 2/3 όσων πήραν μέρος στην ψηφοφορία και ζητούν την ακύρωση της γενικής συνέλευσης.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το δικαστήριο να αποφασίσει την αναβολή της υπόθεσης και να ορίσει δικάσιμο για τον Φεβρουάριο του 2023! Κάτι που σημαίνει ότι μπλοκάρει τη συνέχεια του έργου, το οποίο δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς τις υπογραφές των συμβάσεων. Μάλιστα προκύπτει και ένας μεγαλύτερος κίνδυνος. Αν όντως η υπόθεση «τραβήξει» τόσο πολύ, τότε θα κινδυνεύσει πραγματικά η χρηματοδότηση για τα έργα στην περιοχή του Βοτανικού, τα οποία έχουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αιτία «πολέμου» και άμεση αντίδραση

Αυτή η κίνηση προφανώς και αποτελεί «casus belli» για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και είναι δεδομένο πως τόσο ο Ερασιτέχνης, όσο και η ΠΑΕ μαζί με τον Δήμο και το δημόσιο, θα προχωρήσουν άμεσα στις απαιτούμενες νομικές ενέργειες για να «ξεμπλοκάρουν» την υπόθεση και να ξαναμπεί στις ράγες το πρότζεκτ.

Ο πιο σημαντικός κίνδυνος αφορά τις προθεσμίες της εκταμίευσης των χρημάτων που προέρχονται από ευρωπαϊκά κονδύλια και μια τόσο μεγάλη καθυστέρηση, όπως είναι αυτή των δέκα μηνών, θα μπορούσε να προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά.

Πηγή: gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com