Πάπας Φραγκίσκος: Ζήτησε συγγνώμη από συμμαθητή του – «Σημαντικό είναι να ζείτε σε αρμονία με τη ψυχή σας»

Ο πάπας Φραγκίσκος αποδοκίμασε σήμερα την κουλτούρα χλευασμού του σωματότυπου, η οποία παρατηρείται συχνά ανάμεσα στους νέους ανθρώπους, με τον ποντίφικα να ομολογεί ότι και ο ίδιος όταν ήταν μικρό αγόρι είχε κάνει το ίδιο.

by Times Newsroom

Ο Φραγκίσκος προέβη στην παραπάνω παραδοχή μετά από συζήτηση που είχε στο διαδίκτυο με φοιτητές πανεπιστημίου στην Ασία.

Πάπας Φραγκίσκος: «Σημαντικό είναι να ζείτε σε αρμονία με τη ψυχή σας»

Στη συζήτηση αυτή μια γυναίκα από την Ινδία του είπε πώς όταν ήταν έφηβη ένιωθε ντροπή και υποδεέστερη από τους συμμαθητές της λόγω του σωματικού της βάρους και του σχήματος του σώματος, και βίωνε εκφοβισμό.

«Ανεξάρτητα από το αν είναι κανείς χοντρός, αδύνατος, κοντός, ψηλός, το σημαντικό είναι να ζείτε σε αρμονία, σε αρμονία με τη ψυχή σας… κάθε άντρας, κάθε γυναίκα έχει τη δική του ομορφιά και πρέπει πραγματικά να μάθουμε πώς να την αναγνωρίζουμε», είπε ο ποντίφικας, απαντώντας στην γυναίκα.

Η γυναίκα μίλησε επίσης και για τις πιέσεις που ασκούνται μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ο πάπας αφηγήθηκε μια προσωπική του ιστορία.

Πάπας Φραγκίσκος: «Πήγα στο σπίτι του συμμαθητή μου για να ζητήσω συγγνώμη»

«Θυμάμαι έναν φίλο μου που ήταν λίγο χοντρός και τον κοροϊδεύαμε, τολμώ να πω ότι τον εκφοβίζαμε, κάποτε τον σπρώξαμε και έπεσε κάτω», είπε ο Φραγκίσκος. «Όταν γύρισα σπίτι, ο πατέρας μου το έμαθε αυτό και με πήγε στο σπίτι αυτού του συμμαθητή μου για να ζητήσω συγγνώμη».

Ο 86χρονος προκαθήμενος της ρωμαικαθολικής εκκλησίας είπε ότι ξανασυνδέθηκε με τον φίλο του χρόνια μετά και έμαθε ότι εκείνος είχε γίνει Ευαγγελικός πάστορας. Ο άνδρας αυτός πέθανε πρόσφατα.

Στη συζήτησή του με τους φοιτητές ο Φραγκίσκος αναφέρθηκε και στην πλαστική χειρουργική. «Η πλαστική χειρουργική δεν εξυπηρετεί τίποτε γιατί η ομορφιά που δίνει θα εξασθενίσει εν τέλει», είπε, παραθέτοντας μια γνωστή φράση της Ιταλίδας ηθοποιού Άννα Μανιάνι που είχε πει: «Παρακαλώ μην κάνετε ρετούς στις ρυτίδες μου. Μου πήρε τόσο καιρό για να τις κερδίσω», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή