Παραλία στην Αργεντινή γέμισε με ψάρια….«πέη», μήκους 25 εκατοστών!

Ένα αλλόκοτο θέαμα αντίκρυσαν οι Αργεντίνοι ψαράδες που βρέθηκαν μία ωραία...πρωία στην παραλία του Murtillar, η οποία είχε γεμίσει με χιλιάδες ψάρια σε σχήμα ανδρικού μορίου.

by Times Newsroom

Τα «σκουλήκια» αυτά της θάλασσας ανήκουν στο είδος urechis unicinctus και πλημμύρισαν την παραλία βόρεια του Rio Grande.

Τα πλάσματα ξεβράστηκαν στην παραλία μετά από μια σφοδρή καταιγίδα το απόγευμα της Δευτέρας (17/7). Αυτό δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στην Αργεντινή, όπου τα ψάρια – πέη έχουν και στο παρελθόν γεμίσει τις ακτές στα νότια της χώρας, μετά από καταρρακτώδεις καιρικές συνθήκες.

Παρά την μάλλον…ατυχή εμφάνισή τους, τα θαλάσσια σκουλήκια είναι περιζήτητα στην Ασία για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες.

Οι ντόπιοι ψαράδες συρρέουν κάθε φορά στην παραλία για να μαζέψουν τα «ψάρια πέη», καθώς θεωρούνται εξαιρετικό δόλωμα, ιδιαίτερα όταν ψαρεύουν λαβράκι.

Οι ντόπιοι φωτογράφισαν τα πλάσματα, το καθένα με μέγεθος περίπου 25 εκατοστών, κατά μήκος της ακτογραμμής νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Χιλιάδες θαλάσσια σκουλήκια έχουν ξεβραστεί στο παρελθόν σε μια παραλία στην Καλιφόρνια το 2019, και μικρότερα σμήνη θαλάσσιων σκουληκιών έχουν εντοπιστεί ιστορικά κατά μήκος των ακτών της Αργεντινής.

Στα σκουλήκια αρέσει να θάβονται στην άμμο, αλλά οι καταιγίδες και οι τρικυμίες μπορούν εύκολα να τα εκτρέψουν από την πορεία τους και να καταλήξουν στη στεριά.

Γνωστό και ως «το παχύ σκουλήκι του πανδοχείου», το ψάρι – πέος δημιουργεί ένα λαγούμι σε σχήμα U στον πυθμένα της θάλασσας που χρησιμοποιοείται για να μετακινηθούν και άλλα ζώα – εξ ου και το παρατσούκλι του.

Απολιθώματα που έχουν εντοπιστεί αποδεικνύουν ότι τα πλάσματα υπάρχουν εδώ και 300 εκατομμύρια χρόνια. Ένα μόνο urechis unicinctus μπορεί να ζήσει έως και 25 χρόνια.

Ενώ μερικοί άνθρωποι τα ψαρεύουν, τα μεγαλύτερα ψάρια, οι καρχαρίες, οι γλάροι και οι ενυδρίδες αποτελούν επίσης θηρευτές των συγκεκριμένων ψαριών.

Το είδος έχει κερδίσει ιδιαίτερη φήμη στην Ασία, όπου τα ψάρια – πέη τρώγονται ωμά για τα φαρμακευτικά τους οφέλη λόγω της υψηλής συγκέντρωσης αμινοξέων τους.

Γενικά πωλούνται ζωντανά σε λαϊκές αγορές, όπου οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν συγκεκριμένα αυτό που θέλουν. Η γεύση τους περιγράφεται ως ήπια και έχουν παρόμοια υφή με τις αχιβάδες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com