Παρουσίαση του βιβλίου «Τεχνολογική αστυνόμευση και αντιεπαγγελματική πολιτική» της Δρ. Βασιλικής Θεολόγη

by Times Newsroom

Την Τετάρτη 17 Απριλίου, στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Παπαζήση, διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου της Δρ. Βασιλικής Κ. Θεολόγη, με τίτλο «Τεχνολογική Αστυνόμευση και Αντεγκληματική Πολιτική».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Γιάννης Πανούσης ,Ομότιμος Καθηγητής Εγκληματολογίας

Χριστίνα Ζαραφωνίτου, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας

Πασχάλης Συριτούδης ,Υπαρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Πάνος Σόμπολος, Δημοσιογράφος

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι YouTube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

H επικυριαρχία της τεχνητής νοημοσύνης στο αστυνομικό έργο επέφερε την αλλαγή παραδείγματος στην πρόγνωση του εγκλήματος εγκαινιάζοντας νέες τεχνικές πρόβλεψης της εγκληματικότητας μέσω της μηχανικής μάθησης, οι οποίες αφορούν δύο μεγάλες κατηγορίες: τις προβλέψεις των τόπων και τις προβλέψεις των προσώπων.

Η τεχνολογική αστυνόμευση –ως εξέλιξη της επιστημονικής ή τεχνικής αστυνομίας– συνίσταται στην εφαρμογή μαθηματικών και στατιστικών τεχνών στον προσδιορισμό των πιθανών στόχων και στην πρόληψη του εγκλήματος. Επιστρατεύοντας νέες τεχνολογίες αναφορικά με τα μέσα, τον εξοπλισμό και τις μεθόδους της, εφαρμόζει στρατηγικές που εκτείνονται στην αυξανόμενη κυβερνητική επιτήρηση των πολιτών. Η ψηφιακή τεχνολογία, ως κατ’ εξοχήν εργαλείο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, επιτρέπει διφορούμενες και συχνά επικίνδυνες αλχημείες που οδηγούν στην επιτήρηση των συμπεριφορών και στην αυξανόμενη και ενίοτε αλόγιστη συλλογή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Η μελέτη Τεχνολογική αστυνόμευση και αντεγκληματική πολιτική αποτελεί ένα εγχειρίδιο για τους ανθρώπους της πράξης (δικηγόρους, αστυνομικούς) και ένα εκτεταμένο επιστημονικό πόνημα για τους ανθρώπους της επιστήμης (φοιτητές, ερευνητές, δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς) προσφέροντας πλούσιο υλικό σχετικά με τα σύγχρονα μέσα που διαθέτει η αστυνομία προς επίτευξη του έργου της στον αγώνα κατά του εγκλήματος, αλλά και τις απαιτούμενες απαντήσεις στα νομικά ζητήματα που αναφύονται από τις εφαρμοζόμενες πρακτικές.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Βασιλική Κ. Θεολόγη είναι Διδάκτωρ Εγκληματολογίας της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει εργαστεί ως δικηγόρος και υπήρξε νομική σύμβουλος στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κομοτηνής. Από το 1992 είναι ενεργό μέλος του Εργαστηρίου Εγκληματολογικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ. όπου ξεκίνησε την ερευνητική της δραστηριότητα. Εργάζεται στο Δικαστικό Τμήμα του Τελωνείου Κομοτηνής. Έχει συμμετάσχει σε πλείστα ερευνητικά προγράμματα σε κάποια από τα οποία ήταν επιστημονικά υπεύθυνη. Έχει συγγράψει άρθρα σε νομικά περιοδικά, συμβολές σε συλλογικούς τόμους και έχει συμμετάσχει σε επιστημονικές ημερίδες και συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διδάσκει τα γνωστικά αντικείμενα των Εγκληματολογικών Επιστημών στη Νομική Σχολή του Δ.Π.Θ., στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και στη Φορολογική και Τελωνειακή Ακαδημία. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στις νέες τεχνολογίες και στο έγκλημα, στα μέσα ενημέρωσης και στην εγκληματικότητα ενηλίκων και ανηλίκων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com