ΠΑΣΟΚ: Εκλογές στις 6 και 13 Οκτωβρίου – Ανακοίνωσαν υποψηφιότητα οι Γερουλάνος, Δούκας – Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ανδρουλάκης – Όλα όσα έγιναν

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν στη σύνοδο της Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ οι υποψηφιότητες Δούκα, Γερουλάνου, περιέγραψε αλλά δεν ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του ο Μιχάλης Κατρίνης ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε η εκλογή ηγεσίας να γίνει στις 6 και 13 Οκτωβρίου.

by Times Newsroom

Παράλληλα, είπε ότι τρεις εβδομάδες νωρίτερα θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι σε ανοικτή σύνοδο της ΚΕ, ενώ πρότεινε και να υπάρξει ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων. Σημειώνεται ότι το ύφος του ήταν πολύ επιθετικό δίνοντας απαντήσεις σε υψηλούς τόνους.  Μάλιστα δεν έλειψαν και οι κλακαδόροι καθώς στην αίθουσα του Κάραβελ, όπου πραγματοποιείται η σύνοδος, έχει συγκεντρωθεί πλήθος φίλων του κ. Ανδρουλάκη, που επευφήμησαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

Ανδρουλάκης: Δεν θα είμαι όμηρος κανενός εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ – Πότε και πως θα γίνουν οι εκλογές

Να διεξαχθούν οι εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στις 6 Οκτωβρίου και ο δεύτερος γύρος, εφόσον χρειαστεί, στις 13 Οκτωβρίου, εισηγήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του με την οποία ξεκίνησε πρίν από λίγη ώρα η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης «οι υποψηφιότητες και οι πολιτικές θέσεις όλων μας να παρουσιαστούν σε ανοιχτή Κεντρική Επιτροπή τρεις εβδομάδες πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών». Επισήμανε ότι τις διαδικαστικές λεπτομέρειες θα ορίσουν τα αρμόδια όργανα στα πρότυπα των εκλογών του 2021 και με βάση το καταστατικό μας, με ανοιχτό τηλεοπτικό διάλογο, ένα ελεύθερο debate».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι «πρόεδρος υπό ομηρία δεν πρόκειται να γίνω από κανέναν. Είτε εντός, είτε εκτός ΠΑΣΟΚ. Η αυτονομία της πολιτικής από τα συμφέροντα είναι η πυξίδα της πολιτικής μου διαδρομής. Το έχω πληρώσει αλλά αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Γι’ αυτό λοιπόν οι μόνες σωστές λύσεις, είναι οι καθαρές λύσεις». Συμπλήρωσε θα ζητήσει την ανανέωση της εντολής της βάσης του Κινήματός μας για ένα ΠΑΣΟΚ ενωμένο, πολιτικά αυτόνομο και πραγματικά δυνατό. «Θα ζητήσω την ανανέωση της εμπιστοσύνης του κόσμου της Παράταξης για να εργαστώ με ακόμη μεγαλύτερη ένταση για την ολική ανατροπή. Ωστε μαζί με το ΠΑΣΟΚ να στοιχηθούν όλες εκείνες οι υγιείς δυνάμεις της πατρίδας μας που θέλουν να μπει ένα τέλος στη σημερινή αλαζονική και πελατειακή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ένα ΠΑΣΟΚ που δεν έχει αυτοσκοπό την εξουσία για την εξουσία αλλά αγωνίζεται να φέρει πραγματική ελπίδα στους πολίτες. Δικαιοσύνη, διαφάνεια και ηθική στην πολιτική». Υποστήριξε ότι «η πραγματική προοπτική για έναν χώρο, θα έρθει μόνο όταν πατάς γερά στα πόδια σου, ξέρεις που πρέπει να πας και δεν έχεις εξαρτήσεις και δεσμεύσεις».

Με εμφατικότητα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής απέρριψε «τα σενάρια που κυκλοφορούν εσχάτως για ρευστοποίηση του ΠΑΣΟΚ και την ενοποίησή του με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ανάλογα προηγούμενων σεναρίων περί στρατηγικής συμμαχίας με τη Νέα Δημοκρατία», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Απευθυνόμενος στους εσωκομματικούς του αντιπάλους μίλησε για χαρακίρι που γίνεται στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μετά τίς Ευρωεκλογές, ενώ παραδέχθηκε ότι «από μένα τον ίδιο έγιναν λάθη και δεν έχω καμία δυσκολία να αναλάβω την ευθύνη. Αναγνωρίζω ότι σε κάποια κρίσιμα ζητήματα στείλαμε θολό πολιτικό μήνυμα και εμφανιστήκαμε με διγλωσσία. Και αυτό είναι κάτι που όλοι θα πρέπει να διορθώσουμε το επόμενο διάστημα» κι υπογράμμισε χειροκροτούμενος: «Έχω νέα λοιπόν για τους νέους σκηνοθέτες του παρασκηνίου. Από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά παρέλαβα κόμμα, το μεγάλωσα και δεν θα επιτρέψω να μετατραπεί σε συνιστώσα. Πιστεύω στον διάλογο και την προγραμματική σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων της κοινωνίας. Η επιλογή της ενίσχυσης του ΠΑΣΟΚ και της παράλληλης πολιτικής διεύρυνσης είναι μονόδρομος. Όμως, ας τα ξεκαθαρίσουμε: Συγκολλήσεις κορυφής και διαπραγματεύσεις με πρόσωπα που κάνουν την ανάγκη της πολιτικής τους επιβίωσης φιλοτιμία, δεν ενισχύουν τη δημοκρατική παράταξη αλλά θα τη χρεοκοπήσουν ηθικά και πολιτικά με αποτέλεσμα τη μακροημέρευση της Νέας Δημοκρατίας.

Το ΠΑΣΟΚ μεγάλωσε με κόπους και θυσίες και έφτασε σήμερα εδώ όχι για να γίνει εργαλείο διαπραγμάτευσης ώστε να ικανοποιήσουν κάποιοι τις υπερφίαλες φιλοδοξίες τους. Για μένα, υπάρχει ένας δρόμος. Να προτάξουμε τον προγραμματικό μας λόγο και να προχωρήσουμε σε συγκλίσεις από τα κάτω, με τον κόσμο του κέντρου και της κεντροαριστεράς, όπως με επιτυχία ήδη κάνουμε στην ελληνική περιφέρεια».

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «με σκιές του παρελθόντος όπου ο πυρήνας της στρατηγικής τους τα τελευταία 10 χρόνια ήταν η τοξικοποίηση και εν τέλει η διάλυση του ΠΑΣΟΚ, εγώ προσωπικά δεν έχω καμία δουλειά. Καθαρές κουβέντες». Πρόσθεσε ακόμη ότι μετά τις εκλογές έχουμε χρέος να προχωρήσουμε σε ένα ενωτικό πολιτικό συνέδριο όπου θα συζητήσουμε τη νέα μας στρατηγική, ώστε πλέον συντεταγμένα να αναδεικνύουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας για τη χώρα. Η πορεία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν εξασφαλίζεται από την λογική “φύγε εσύ έλα εσύ”». Δεσμεύτηκε αποδεχόμενος την σκληρή κριτική ότι μετά τις εκλογές χρειάζεται νέα δομή και ένα πιο ολιγομελές Πολιτικό Συμβούλιο ώστε να αποτελεί ένα πραγματικό πολιτικό κέντρο του κόμματος που θα παίρνει αποφάσεις και θα προσδιορίζει

τη στρατηγική. «Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην παράταξη, τη χώρα, αλλά και τους απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ που ήταν πάντα το μόνο και μεγάλο στήριγμά μου. Σε αυτούς θα απευθυνθώ και στις ερχόμενες εκλογές, ζητώντας την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους. Για να συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία,

αλλά με ακόμα μεγαλύτερα βήματα. Κρατώντας τις ίδιες αρχές και τις ίδιες αξίες, με ήθος, με εντιμότητα, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Αλλά με πιο έντονη δράση. Με πιο επιθετική επικοινωνία. Με περισσότερες πρωτοβουλίες και με μεγαλύτερη συλλογικότητα. Διορθώνοντας λάθη, ενώνοντας δυνάμεις, επιταχύνοντας τη δυναμική μας. Αυτές είναι οι δεσμεύσεις μου απέναντι στην καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά, απέναντι στα μέλη της παράταξης αλλά και τη μεγάλη ιστορία του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος!».

Σημείωσε ότι οι αντίπαλοι μας δεν βρίσκονται σε αυτή εδώ την αίθουσα γιατί, όπως είπε, «μπορεί να έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά στο τέλος προχωράμε όλοι μαζί. Η ενότητά μας έχει σφυρηλατηθεί στα δύσκολα. Κι όταν θα ολοκληρωθούν οι εκλογικές μας διαδικασίες, όπως είχα πει και στις 12 Δεκεμβρίου του 2021

δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι». Ο Νίκος Ανδρουλάκης ισχυρίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στις εκλογές την ώρα όμως που Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ έπεφταν, κι αναδείχτηκε δεύτερο κόμμα στην περιφέρεια και στον χάρτη της επικράτειας φάνηκε ξανά το πράσινο χρώμα μετά από 12 χρόνια.

«Θα ήθελα λοιπόν να κοιτάξετε στα μάτια τον κόσμο της παράταξης που έδωσε γενναίο αγώνα σε κάθε γωνιά της χώρας και να του πείτε ότι αυτά που πέτυχε, είναι για κάποιους από εσάς καταστροφή. Να του πείτε ότι όσα κέρδισε, ήταν για εσάς αυτονόητα. Και να του εξηγήσετε γιατί την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ σπαράσσεται και η Νέα Δημοκρατία για πρώτη φορά από το 2016 έρχεται αντιμέτωπη με την πτώση και την εσωστρέφεια, εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ σε παραλυσία βάζοντας προσωπικές στρατηγικές πάνω από το συλλογικό καλό».

ΠΑΣΟΚ – Δούκας: Θα βάλω υποψηφιότητα για Πρόεδρος – Δεν έχουμε ανάγκη από μεσσίες

«Παρών» στη διαδικασία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ο Χάρης Δούκας, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

“Θα είμαι παρών σε αυτή την προσπάθεια με το ΠΑΣΟΚ, όπως ήμουν σε όλη τη δημόσια πορεία μου” δήλωσε ο κ. Δούκας και συνέχισε λέγοντας: “Δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι, μπαίνω μπροστά και ζητώ τη στήριξή σας. Πάμε να νικήσουμε τώρα. Στόχος δεν είναι να κερδίσουμε τον Κασσελάκη, αλλά να νικήσουμε τη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές. Δεν έχουμε ανάγκη από μεσσίες, θέλουμε ηγεσία που θα κάνει πράξη το ‘μαζί’”.

Τόνισε επίσης “οι αντίπαλοι μας δεν είναι μέσα σε αυτή την αίθουσα, είναι έξω. Σε κλίμα ενότητας, συμφωνώ με τον οδικό χάρτη του Νίκου Ανδρουλάκη.” Ο κ. Δούκας επανέλαβε πως σε κάθε περίπτωση θα παραμείνει δήμαρχος Αθηναίων “αποτελεί αμοιβαίο πλεονέκτημα, είναι ευρωπαϊκό κεκτημένο.”

Παράλληλα σημείωσε πως είναι ώρα “να ξανανοίξουμε τον κύκλο της υπέρβασης. Όχι σε νέο κύκλο εσωστρέφειας και διχόνοιας. Ναι, σε ένα κόμμα μελών, όχι στελεχών και μηχανισμών.”

Επιπλέον, ο κ. Δούκας τόνισε πως δέχεται “ακραίες επιθέσεις από δεξιά και τα συστήματά της, αλλά και την ακροδεξιά.” Είπε μάλιστα πως η εμπλοκή στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ γίνεται με εντολή Μητσοτάκη. “Δεν μπορεί να σιωπά η Δημοκρατική Παράταξη όταν ο κύριος Μητσοτάκης προσπαθεί να παρέμβει στην εκλογή του προέδρου.”

Τέλος, ο κ. Δούκας υπογράμμισε πως δεν θα φύγει ο Μητσοτάκης έχοντας απέναντί του κόμματα του 13 και 15%. “Να φανούμε αντάξιοι του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου της αλλαγής, του Κώστα Σημίτη του εκσυγχρονισμού, του Γιώργου Παπανδρέου, του Βαγγέλη Βενιζέλου, της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη που ενίσχυσε τα ποσοστά μας.”

ΠΑΣΟΚ: Υποψήφιος Πρόεδρος και ο Γερουλάνος – «Για τη μεγάλη παράταξη που θα κερδίσει τις εκλογές»

Ο Παύλος Γερουλάνος, επισημοποίησε την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Με τρίπτυχο το: «σχέδιο για την κοινωνία, κόμμα που ακούει την κοινωνία, ενότητα με προοπτική» ανέπτυξε το δικό του σκεπτικό για το ΠΑΣΟΚ του οποίου επιδιώκει να ηγηθεί. «Θέλω να ανακοινώσω σήμερα, επίσης συντεταγμένα και ενώπιον του κεντρικού οργάνου του Κινήματος, ότι θα είναι τιμή μου να διεκδικήσω την ψήφο των μελών και των φίλων μας, για να λάβω την εντολή να ηγηθώ του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος» είπε ο κ. Γερουλάνος.

Τόνισε δε, ότι ζητά να ηγηθεί της ευθύνης να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο που θα γίνει κοινωνικά πλειοψηφικό, γιατί θα απαντάει πειστικά, στις ανάγκες του ελληνικού νοικοκυριού, να απογειώσουμε, λειτουργικά, το κόμμα ώστε να φτάσουμε το σχέδιό μας σε κάθε ελληνική οικογένεια. Και να την πείσουμε και να ηγηθεί της ευθύνης της ενότητας.

«Μια ενότητα που θα ξανακάνει το ΠΑΣΟΚ σίγουρο για τον εαυτό του, έτοιμο, για μια ακόμα φορά, να ανοίξει, με ειλικρίνεια, την αγκαλιά του σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, από την Αριστερά και το Κέντρο μέχρι τις παρυφές της Δεξιάς, για να διεκδικήσουμε μαζί και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και τη διακυβέρνηση της Πατρίδας μας! Να μιλήσουμε ξανά στην καρδιά και την ψυχή της Ελληνίδας και του Έλληνα!» κατέληξε ο κ. Γερουλάνος.

Ο βουλευτής Α’ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία στα στελέχη και τα μέλη του κόμματος:

«Συμπεριφορές πόλωσης και τοξικότητας, συμπεριφορές που προσωποποιούν πολιτικές διαφορές και πολιτικοποιούν προσωπικές, δείχνουν σαν να μην πιστεύουμε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει και μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές.Ότι παλεύουμε μόνο για τις καρέκλες, μέσα σε έναν κλειστό μικρόκοσμο» είπε με έμφαση εκφράζοντας την βαθια του πεποίθηση ότι «μπορούμε και θα κερδίσουμε και αυτήν την μάχη, και τον πόλεμο απέναντι στις δυνάμεις που θέλουν την Ελλάδα στάσιμη, στην υπηρεσία των λίγων. Και με κάθε τρόπο που έχω στη διάθεσή μου, θα εγγυηθώ τη διαδικασία και τη συνέχεια αυτής της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, την ημέρα μετά. Από όπου και αν κρίνετε ότι οφείλω να στέκω».

Κατρίνης: Μιλάω για την ανάγκη μιας νέας, δημοκρατικής πλειοψηφίας, μιας εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης

«Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ξεκάθαρα με ποιους είμαστε, για ποιους είμαστε εδώ», τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Κατρίνης.

Στο βήμα της ΚΕ ανέβηκε πριν λίγη ώρα ο Μιχάλης Κατρίνης, όποίος φέρεται να είναι βήμα πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητα του, ωστόσο, δεν αναμένεται να το κάνει κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Στην ομιλία του, ο κ. Κατρίνης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ οφείλει να γίνει πρωταγωνιστής. «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συναντήσει και πάλι την πραγματική του ψυχή. Να χαράξει μια νέα, διαχωριστική γραμμή με τη συντήρηση και τα συμφέροντα. Είμαστε με τους πολλούς. Το κοινωνικό κράτος ούτε θα το διαλύσουμε, ούτε θα το παραδώσουμε στους ιδιώτες. Είμαστε με τους πολλούς», τόνισε.

Σημεία της ομιλίας του Μιχάλη Κατρίνη

«Να επιστρέψει η Ελλάδα στους Έλληνες’’ Μιλάω ξεκάθαρα για την ανάγκη μιας νέας, δημοκρατικής πλειοψηφίας, μιας εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ έχει την ευθύνη της πρωτοβουλίας, οφείλει να είναι ο πρωταγωνιστής σε αυτή την προσπάθεια. Η χώρα και μαζί και η παράταξη χρειάζονται ένα ισχυρό και δημιουργικό σοκ. Είναι η ώρα να μιλήσουμε για τις πολιτικές και να μην εξαντληθούμε μόνο στην αλλαγή ρόλων. Είναι η ώρα να ταράξουμε τα νερά της πολιτικής ομοιομορφίας που κάνουν τους πολίτες να μας θεωρούν όλους ίδιους. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ξεκάθαρα με ποιους είμαστε, για ποιους είμαστε εδώ, ποιους εκπροσωπούμε. Και κυρίως, να κάνουμε απόλυτα σαφές με ποιους δεν είμαστε.

Να πούμε ότι τα κόμματα δεν υπάρχουν για να υπηρετούν τις επιδιώξεις μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Ότι τα κόμματα δεν υπάρχουν για να εξυπηρετούν τις σκοπιμότητες του ξένου παράγοντα. Θα πρέπει να κάνουμε άμεσα και γενναία αυτή την πολιτική συζήτηση, μαζί με μια αποτίμηση της πορείας μας μέχρι σήμερα, πριν τις όποιες εκλογικές διαδικασίες. Εκεί έξω υπάρχει μια μεγάλη κοινωνική αντιπολίτευση που συνέτριψε το 41% του κ. Μητσοτάκη. Σήμερα, αυτή η πλειοψηφική, κοινωνική αντιπολίτευση δεν έχει έκφραση. Δεν θα έρθει μαζί μας μόνο επειδή κουράστηκε και απογοητεύτηκε από τον κ. Μητσοτάκη και τους υπουργούς του. Ένα ΠΑΣΟΚ που φοβάται να μιλήσει με ονόματα, δεν θα μπορέσει ποτέ να εκφράσει αυτή την κοινωνική αντιπολίτευση.

Ένα ΠΑΣΟΚ που δεν υπερασπίζεται δυναμικά όλους αυτούς που το στήριξαν και το έκαναν μεγάλο, αλλά ο κ.Μητσοτάκης τους σπρώχνει στο περιθώριο, δεν έχει τύχη. Ένα ΠΑΣΟΚ που δεν παίρνει γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες για τη δημιουργία μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, δεν θα μπορέσει να εκφράσει το αίτημα για μια διαφορετική πολιτική από μια νέα κυβέρνηση. Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι κόμματα του 13% και του 15% μπορούν να απειλήσουν τον Μητσοτάκη ή αντιμετωπίζονται σήμερα ως κόμματα εξουσίας; Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συναντήσει και πάλι την πραγματική του ψυχή. Να χαράξει μια νέα, διαχωριστική γραμμή με τη συντήρηση και τα συμφέροντα. Είμαστε με τους πολλούς. Το κοινωνικό κράτος ούτε θα το διαλύσουμε, ούτε θα το παραδώσουμε στους ιδιώτες.

Είμαστε με τους πολλούς. Για αυτό και θα βάλουμε τέρμα στη λεηλασία των εθνικών πόρων, του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ από πολύ λίγα και πολύ μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Γι’ αυτό θα στηρίξουμε τις παραγωγικές δυνάμεις, τον κόσμο της αγοράς, την υγιή επιχειρηματικότηταπου ενισχύει την εθνική προσπάθεια. Είμαστε με τους πολλούς. Για αυτό θα βάλουμε τέλος στην πολιτική της εξαφάνισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, γι’ αυτό θα επαναφέρουμε την φορολογική δικαιοσύνη, γι’ αυτό θα αντιταχθούμε στο ασύδοτο τραπεζικό σύστημα που δεν λειτουργεί υπέρ της εθνικής οικονομίας.

Είμαστε με τους πολλούς που δίνουν άνιση μάχη με την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, που βλέπουν τις ολιγοπωλιακές καταστάσεις στην ενέργεια, τα τρόφιμα, το τραπεζικό σύστημα, τον ιδιωτικό τομέα της υγείας, την ακτοπλοϊα να δυσκολεύουν τη ζωή τους. Να μιλήσουμε με τόλμη και να μην φοβηθούμε όλους αυτούς. Αν τους φοβόμαστε, δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ. Είμαστε με τους πολλούς που οργίζονται και τρομάζουν με την δικαιοσύνη και την ταχύτητα απονομής της δικαιοσύνης στην Ελλάδα Είμαστε με τους πολλούς που δεν ανέχονται μια Ελλάδα στην πλευρά της υποτέλειας. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα συναινέσει σε συμφωνίες που παραβιάζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Και να μην ξεχνάμε ποτέ ότι το ΠΑΣΟΚ εκτός από πατριωτικό κίνημα ήταν δύναμη ειρήνης που δεν πρέπει να συνηγορεί σε πράξεις κλιμάκωσης της έντασης και των πολέμων σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Ήρθε η ώρα να ξαναγίνουμε η ουσιαστική δύναμη της πολιτικής αλλαγής, στην Ελλάδα του κατεστημένου και της συντήρησης. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να εμπνεύσουμε, να ενώσουμε, να διεκδικήσουμε, να νικήσουμε. Να ξαναγίνουμε το ΠΑΣΟΚ των μεγάλων ρήξεων και των μεγάλων κοινωνικών και πολιτικών κατακτήσεων. Για την Ελλάδα της αξιοπρέπειας, για τον κόσμο της εργασίας, για τη νέα γενιά της πατρίδας μας. Για την Ελλάδα που ασκεί υπερήφανη εξωτερική πολιτική. Για την Ελλάδα που πρέπει και πάλι να επιστρέψει στους Έλληνες. Η επιλογή, αλλά και η ευθύνη είναι δική μας».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com