Πέθανε ο εμβληματικός καρατερίστας του Χόλιγουντ Μ. Εμετ Γουολς

Πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας του οι ρόλοι στο «Blade Runner» και στο «Blood Simple»

by Times Newsroom

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο ηθοποιός Μ. Εμετ Γουόλς, ένας εμβληματικός «καρατερίστας» που εμφανίστηκε σε περισσότερες από 220 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Ανάμεσα στις κορυφαίες του στιγμές, οι ρόλοι του στο «Blade Runner», στις ταινίες των αδελφών Κοέν «Blood Simple» και «Raising Arizona» και πιο πρόσφατα στη μεγάλη εμπορική επιτυχία, «Knives Out».

Γεννημένος το 1935, ο Γουόλς εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ταινία «Midnight Cowboy», χωρίς το όνομα του να καταγραφεί στους συντελεστές.

Στη διάρκεια της καριέρας συνεργάστηκε με τον Πολ Νιούμαν στην κωμωδία «Slap Shot» το 1977, με τον Ντάστιν Χόφμαν στο «Straight Time» το 1978 και με τον Στιβ Μάρτιν στο «The Jerk» το 1979. Η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας του ήταν ο ρόλος του αστυνομικού διευθυντή στο «Blade Runner» του Ρίντλεϊ Σκοτ το 1982. «Δεν ξέραμε τι στο καλό είχαμε πετύχει. Ο μόνος ο οποίος έμοιαζε να καταλαβαίνει ήταν ο Ρίντλεϊ», είχε δηλώσει για το φιλμ.

Ικανός να προσαρμόζεται σε κωμικούς και δραματικούς ρόλους ή και να συνδυάζει ταυτόχρονα, αυτά τα δύο στοιχεία, ο Γουόλς κέρδισε τις εντυπώσεις και στο εμβληματικό «Blood Simple» των αδερφών Κοέν το 1984. «Είναι πιο διασκεδαστικό να υποδύεσαι 10 διαφορετικούς ρόλους, παρά να παίζεις τον ίδιο ρόλο 10 φορές», είχε δηλώσει ο ίδιος κάποτε.

Με πληροφορίες από Guardian

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com