Πιερία: Ψώνιζαν με πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και τους έπιασαν στα πράσα

Τέσσερις συλλήψεις

by Times Newsroom

Να σπρώξουν στην αγορά πλαστά χαρτονομίσματα προσπάθησαν τέσσερα άτομα στην Πιερία τα οποία πιάστηκαν να πράσα ενώ πραγματοποιούσαν αγορές μικρής αξίας από καταστήματα της περιοχής

Στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο πλαστά χαρτονομίσματα των 500 ευρώ και 48 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία το βράδυ της 16ης Αυγούστου 2022, σε παραλιακή περιοχή της Πιερίας, οι δύο από τους συλληφθέντες πραγματοποίησαν αγορές προϊόντων μικρής αξίας από 5 καταστήματα, πληρώνοντας με πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.

Η δράση τους έγινε αντιληπτή από τους παθόντες και συνελήφθησαν άμεσα από περιπολούντες αστυνομικούς, ενώ τα προϊόντα και τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά που αφαίρεσαν, αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

Οι άλλοι δύο συνεργοί τους επιχείρησαν να διαφύγουν με ταξί, όμως εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας και συνελήφθησαν. Στο ταξί που επέβαιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, επιμελώς κρυμμένα κάτω από πατάκι και μοκέτα του οχήματος.

Επίσης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εντοπίσθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, σε έρευνα του οποίου βρέθηκαν κρυμμένα στο χώρο αποσκευών, πλαστά χαρτονομίσματα των 500 και 100 ευρώ. Επιπλέον, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό 2.281 ευρώ.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνεται ακόμη ένας ημεδαπός συνεργός τους. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή