«Πλατεία Ονείρων» – Προβολή ντοκιμαντέρ από το ΠΙΟΠ

by Times Newsroom

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) ξεκινά νέο κύκλο προβολών με τίτλο «Απογεύματα με ελληνικά ντοκιμαντέρ», στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο. Στο πλαίσιο αυτό, επιλεγμένα ντοκιμαντέρ της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής θα παρουσιάζονται παρουσία των δημιουργών ή και άλλων συντελεστών, μια φορά το μήνα, από τον Νοέμβριο έως και τον Μάιο.

Ο κύκλος προβολών ξεκινά τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023 (ώρα 18:30) με το ντοκιμαντέρ «Πλατεία Ονείρων» | Ελλάδα | 2020 | Διάρκεια: 83′), σε σενάριο-σκηνοθεσία Γιώργου Ζέρβα.

Η ταινία, που ήταν υποψήφια για το βραβείο Ίρις Μεγάλου Μήκους Ντοκιμαντέρ το 2021, ξετυλίγει την πλούσια ιστορία της πλατείας Συντάγματος Ναυπλίου, η οποία αποτελεί ένα μοναδικό μνημείο όχι μόνο για την περιοχή αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα. Άλλαξε πολλές μορφές και ονόματα και δίνει το στίγμα στη σημερινή πόλη. Περιβάλλεται από κτήρια διαφορών εποχών και πολιτισμών φορτισμένα με μνήμες: οθωμανικά, ενετικά, νεοκλασικά αλλά και νεότερα, που διατηρούν μέχρι σήμερα την αισθητική της αρχικής κατασκευής τους. Μέσα από ποικιλόμορφες εικόνες επιχειρείται ένα ταξίδι σε μύθους, ιστορίες, μνήμες, γεγονότα αλλά και ανθρώπους, για τους οποίους η πλατεία αποτελεί τρόπο ζωής.
Δείτε το trailer εδώ
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στο τηλέφωνο 210 3418051, (Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-17:00).

ΠΙΟΠ | Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14,Ταύρος
Τ: 210 3418051 | www.piop.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com