Ποια είναι η χώρα που…απαγόρευσε τα Χριστούγεννα

Χριστούγεννα...όλος ο κόσμος φαίνεται να φωτίζεται κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου καθώς οι άνθρωποι στολίζουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα τους, οι πωλήσεις δώρων και τροφίμων εκτοξεύονται και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί παίζουν εορταστική μουσική από το πρωί μέχρι το βράδυ.

by Times Newsroom

Αλλά υπάρχει ένα μέρος του κόσμου όπου σχεδόν κανείς δεν γιορτάζει τα Χριστούγεννα. Δεν θα ακούσετε συναρπαστικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε κανέναν ραδιοφωνικό σταθμό. Κανείς δεν στολίζει δέντρο ή φάτνη ούτε καν αναφέρει τη γέννηση του Ιησού. Τα παιδιά δεν ελπίζουν ότι ο Άγιος Βασίλης θα τους φέρει δώρα.

Αυτή η χώρα είναι η Βόρεια Κορέα, όπου τα Χριστούγεννα είναι εντελώς εκτός νόμου.

Στην πραγματικότητα, σχεδόν κανείς δεν ξέρει τι είναι ακόμη τα Χριστούγεννα.

Επισήμως, η Βόρεια Κορέα είναι ένα άθεο κράτος. Αυτό σημαίνει ότι θρησκευτικές γιορτές όπως τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα δεν γιορτάζονταν εκεί, ούτως ή άλλως.

Αλλά, προς το συμφέρον της πλήρους πίστης στην κυβέρνηση και της ιδεολογίας Juche, η οποία ανάγει τον Κιμ Γιονγκ Ουν σχεδόν σε θεότητα, η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε εντελώς τον εορτασμό των Χριστουγέννων και οτιδήποτε σχετίζεται με τη γιορτή αυτή, το 2016.

Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας έχει εργαστεί σκληρά για να διασφαλίσει ότι ο πληθυσμός της δεν γνωρίζει τίποτα για τα Χριστούγεννα ή άλλες θρησκευτικές γιορτές.

Τώρα πια, αν σε πιάσουν να γιορτάζεις Χριστούγεννα στη Βόρεια Κορέα, μπορεί να σε φυλακίσουν ή ακόμα και να σκοτωθείς.

Για όσους δεν γνωρίζουν τίποτα για τα Χριστούγεννα και δεν γνωρίζουν τον Ιησού, αυτή η απειλή δεν εγκυμονεί μεγάλο κίνδυνο. Αλλά για τους κρυφούς Χριστιανούς στη Βόρεια Κορέα, ο κίνδυνος είναι μεγάλος.

Πώς γιορτάζουν, λοιπόν, αυτοί οι άνθρωποι τα Χριστούγεννα;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν κάνουν τίποτα. Οι πιο τολμηροί, τα γιορτάζουν, όπως μπορείτε να φανταστείτε, με μεγάλη μυστικοπάθεια. Τις περισσότερες φορές, το μόνο που μπορούν να κάνουν για τα Χριστούγεννα είναι να συγκεντρώνονται σε μικρές ομάδες και να ψιθυρίζουν μεταξύ τους ύμνους και αποσπάσματα από τις Γραφές. Δεν στρώνουν τραπέζι, δεν λένε κάλαντα, δεν στολίζουν δέντρα ούτε ανταλλάζουν, φυσικά, δώρα μεταξύ τους.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com