Ποιο είναι το μαιευτήριο στη Μαριούπολη που καταστράφηκε από βομβαρδισμό και θα ανακατασκευάσει η Ελλάδα

Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και βρέφη

by Times Newsroom

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η είδηση ότι ένα μαιευτήριο στη Μαριούπολη βομβαρδίστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις και καταστράφηκε ολοσχερώς. Το μαιευτήριο χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και βρέφη, ενώ 17 τραυματίστηκαν.

Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποκάλυψε, κατά τη «Σύνοδο του Νότου» ότι η Ελλάδα θα ανακατασκευάσει το μαιευτήριο που καταστράφηκε στη Μαριούπολη. «Εκεί, κατοικούν πάνω από 100.000 ελληνικής καταγωγής Ουκρανοί. Η κυβέρνηση θα αναλάβει να ανακατασκευάσει το μαιευτήριο της Μαριούπολης που καταστράφηκε ως μια μικρή έμπρακτη υποστήριξη όταν με το καλό τελειώσουν οι εχθροπραξίες» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Μαριούπολη. Ευθύ χτύπημα των ρωσικών στρατευμάτων σε μαιευτήριο. Άνθρωποι, παιδιά είναι κάτω από τα συντρίμμια. Θηριωδία! Για πόσο ακόμη ο κόσμος θα είναι συνένοχος, αγνοώντας τον τρόμο; Κλείστε τον εναέριο χώρο τώρα! Σταματήστε τις δολοφονίες! Έχετε τη δύναμη αλλά φαίνεται να χάνετε την ανθρωπιά» έγραφε στο μήνυμά του ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι την ημέρα του τραγικού γεγονότος.

Οι φωτογραφίες της Mariana Vishegirskaya με τη νεογέννητη κόρη της που γλίτωσαν από το βομβαρδισμένο μαιευτήριο, έκαναν τον γύρο του κόσμου και έγιναν αντικείμενο ρωσικής προπαγάνδας αφού η ρωσική πρεσβεία ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα στη φωτογραφία με τα αίματα στο πρόσωπο που φαίνεται να φεύγει από το μαιευτήριο, είναι ηθοποιός που παρίστανε την τραυματία.

Η ίδια έδωσε συνέντευξη στον Guardian λίγες ώρες μετά τη γέννηση του παιδιού της και είπε ότι ο βομβαρδισμός «έγινε στις 9 Μαρτίου, στο νοσοκομείο νούμερο 3 στη Μαριούπολη. Ήμασταν ξαπλωμένοι στους θαλάμους όταν τζάμια, θραύσματα, παράθυρα και τοίχοι πετάχτηκαν». «Δεν ξέρουμε πώς συνέβη. Ήμασταν στους θαλάμους και μερικοί είχαν τον χρόνο να καλυφθούν σε αντίθεση με άλλους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Η φωτογραφία που έκανε το γύρο του κόσμου

Το γύρο του διαδικτύου έκανε και άλλη μία φωτογραφία, αυτή μίας γυναίκας μέσας στα αίματα να κρατάει την κοιλιά της πάνω σε φορείο, αποτυπώνοντας για ακόμα μια φορά τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο και οι γιατροί προσπάθησαν να κρατήσουν το βρέφος ζωντανό κάνοντας καισαρική. Δεν τα κατάφεραν όμως. Εκείνη, συνειδητοποιώντας ότι έχανε το παιδί της τούς φώναξε «σκοτώστε με τώρα!».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή