Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία παραδέχεται ότι αντιμετωπίζει «δυσκολίες»

Επιμένει, όμως, ότι η «επιχείρηση» θα συνεχιστεί ως την επίτευξη των στόχων - Ti προβλέπει στέλεχος του ΝΑΤΟ

by Times Newsroom

Ρώσος αξιωματούχος αναγνώρισε χθες Τετάρτη (18/5) πως ο στρατός της Ρωσίας συναντά δυσκολίες και διαπράττει σφάλματα σε αυτή που το Κρεμλίνο αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, αλλά διαβεβαίωσε ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί ως την επίτευξη των στόχων που όρισε η Μόσχα.

«Παρά τις δυσκολίες, η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί ως το τέλος», δήλωσε ο Ρασίντ Νουργκαλίεφ, ο αναπληρωτής γραμματέας του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της Ρωσίας, παρά τις παραδόσεις όπλων από τη Δύση στην Ουκρανία.

Η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» – νομικά επιβεβλημένος όρος στη Ρωσία, όπου απαγορεύεται η χρήση εκφράσεων όπως «πόλεμος» ή «εισβολή» – «θα συνεχιστεί ως την «αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας και μέχρι να εξασφαλιστεί «η προστασία των (αυτοανακηρυγμένων) Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ», επέμεινε.

Το ΝΑΤΟ δεν «βλέπει» ρωσική πρόοδο

Στο μεταξύ, αξιωματούχος του ΝΑΤΟ που διατήρησε την ανωνυμία του τόνισε στο αμερικανικό ειδησεογραφικό οργανισμό CNN πως δεν προβλέπεται να σημειωθεί πρόοδος μέσα στις επόμενες εβδομάδες για καμία από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές. «Νομίζω πως θα υπάρξει στασιμότητα για κάποιο διάστημα», ανέφερε.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στις τάξεις του ΝΑΤΟ αυτό που συζητιέται πλέον είναι η αλλαγή του μομέντουμ υπέρ της Ουκρανίας και ακούγονται μέχρι και απόψεις για το αν, στις παρούσες συνθήκες, θα μπορούσαν οι Ουκρανοί να καταλάβουν περιοχές της Κριμαίας και του Ντονμπάς που βρίσκονται υπό ρωσική κατοχή από το 2014.

Στο νυχτερινό του διάγγελμα, πάντως, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μίλησε με νόημα για την Κριμαία και τόνισε πως η «Ουκρανία πάντοτε επιστρέφει».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com