Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ο Πούτιν κλιμακώνει επικίνδυνα – Πρέπει να σταματήσει αμέσως»

«Αντεπίθεση» από την πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη

by Times Newsroom

Η Ουάσιγκτον ανεβάζει τους τόνους, ύστερα από την απόφαση του Πούτιν να θέσει σε επιφυλακή τα πυρηνικά της Ρωσίας, με αφορμή της κινήσεις του ΝΑΤΟ για την εισβολή στην Ουκρανία.

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Λίντα Τόμας Γκρίνφιλντ χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη» την απόφαση του Ρώσου προέδρου, ενώ σημείωσε ότι πρέπει οι ενέργειες του να «σταματήσουν άμεσα».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Reuters, η Γκρίνφιλντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του CBS «Face the Nation», δήλωσε το εξής: «ο πρόεδρος Πούτιν συνεχίζει να κλιμακώνει αυτόν τον πόλεμο με έναν απολύτως απαράδεκτο τρόπο και πρέπει να συνεχίσουμε να ανακόπτουμε τις ενέργειές του με τον σθεναρότερο δυνατό τρόπο».

Υπενθυμίζεται, ότι ο Πούτιν δήλωσε πως «ακούσαμε μια σειρά εχθρικών δηλώσεων από ευρωπαίους ηγέτες, έτσι έδωσα εντολή να τεθούν σε ετοιμότητα οι δυνάμεις ανάσχεσης της Ρωσίας», με αφορμή την έκτακτη ενίσχυση σε στρατιωτική υλικό της Δύσης προς την Ουκρανία.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com