Πόλεμος στην Ουκρανία: Βιασμούς ανηλίκων από Ρώσους στρατιωτικούς στην Μπούκα καταγγέλλει το Κίεβο

Μια 14χρονη που κακοποιήθηκε από πέντε στρατιώτες έμεινε έγκυος, ανέφερε η επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων

by Times Newsroom

Ρώσοι στρατιώτες βίασαν ανήλικα παιδιά στην Μπούκα, κατήγγειλε χθες Παρασκευή (8/4) η επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ουκρανικού κοινοβουλίου Λιουντμίλα Ντενισόβα.

Δεκατετράχρονη από το προάστιο του Κιέβου έμεινε έγκυος αφού βιάστηκε από πέντε στρατιώτες, ανέφερε η επίτροπος μέσω Telegram. Πρόσθεσε ότι 11χρονο αγόρι από την Μπούκα επίσης βιάστηκε από στρατιωτικούς που ανάγκασαν τη μητέρα του να βλέπει δένοντάς τη σε καρέκλα. Ανέφερε, δε, πως στο Ιρπίν τρεις Ρώσοι βίασαν μια 20χρονη.

Η κυρία Ντενισόβα κάλεσε τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να διενεργήσει έρευνα για τα γεγονότα αυτά, που χαρακτήρισε εγκλήματα πολέμου.

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες της κυρίας Ντενίσοβα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «H επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρει τρομακτικά γεγονότα, βιασμούς από Ρώσους στρατιώτες στα περίχωρα του Κιέβου. Πιθανώς να διαπράττουν τα ίδια επαίσχυντα εγκλήματα στις κατεχόμενες πόλεις όσο εσείς διαβάζετε αυτό το tweet. Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί μπορούν να σταματήσουν αυτή την τρέλα επιβάλλοντας εμπάργκο στη Ρωσία. Κάντε το τώρα!».

Για βιασμούς από Ρώσους στρατιωτικούς έκανε λόγο επίσης ο Ολεξάντρ Βίλκουλ, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας Κριβί Ρι. Στα θύματα συγκαταλέγονται 16χρονη, που έμεινε έγκυος, και 78χρονη, σύμφωνα με τον αξιωματικό.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com